terug

OOK IN NEDERLAND:
INTERNATIONALE OPEN DAGEN VAN HET PASSIEFHUIS IN EUROPA
11, 12, 13 NOVEMBER  2011

Bouwen en wonen voor de toekomst nu reeds te bezichtigen!

16 projecten met in totaal 196 woningen

ERVAAR HET VERSCHIL !

Net als voorgaande jaren openen in Nederland diverse passiefhuizen weer hun deuren voor belangstellenden.
Het passiefhuis is de ultieme voorwaarde voor een blijvend lage energierekening en een hoog wooncomfort. Het passiefhuis zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. In 2015 moeten alle nieuw te bouwen woningen in Europa voldoen aan deze standaard: een enorme opgave voor ook  Bouwend Nederland.

Hoogwaardige isolatie (o.a. door toepassing van geïsoleerde passiefhuis kozijnen, ramen en deuren en drievoudige beglazing) en een uitstekende kierdichting van de schil zorgen voor een enorme reductie van de warmteverliezen in een passiefhuis.
Met de toevoeging van passende duurzame energiesystemen kan zo’n passiefhuis een energieneutrale of zelfs een energieplus woning worden: een woning die meer energie opwekt dan er jaarlijks nodig is voor het eigen gebruik.
Vanaf 2019 moeten alle nieuwe woningen in Europa energieneutraal worden gebouwd. Het passiefhuis is derhalve niet voor niets dé opmaat naar toekomstig energieneutraal bouwen en wonen. Deze ontwikkeling zal een substantiële bijdrage moeten leveren aan het bereiken van de energiereductie doelstellingen voor de gebouwde omgeving in 2020 en 2050.

Passiefhuizen zijn kwalitatief zeer hoogwaardig en hebben een uitmuntend binnenmilieu in zomer en winter, o.a. door voortdurende toevoer van verse gefilterde buitenlucht als onderdeel van een comfortventilatiesysteem met warmteterugwinning.
Ook wanneer bestaande woningen volgens het passiefhuis concept gerenoveerd worden, ontstaat er een enorme kwaliteitsprong, zo bevestigen hun bewoners.

Steeds meer particulieren kiezen voor een passiefhuis kwaliteit. Vooruitstrevende gemeenten en woningcorporaties stimuleren inmiddels nieuwbouw en renovatie op passiefhuis niveau. Ook de eerste ontwikkelaars werken samen met gedreven architecten en de industrie aan de realisatie van deze innovatieve passiefhuizen voor de markt. Het eerste drijvende passiefhuis, nu in aanbouw in Maastricht, is daar een mooi voorbeeld van.

Alle passiefhuizen zijn zuinig, betaalbaar, waardevast, toekomstgericht en zeer comfortabel.
Ervaar  op 11,12 en 13 november het verschil.

Ir. E.A. Franke
Voorzitter Stichting PassiefHuis HollandVoor het volledige programma inclusief de openingstijden klik [hier].