Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Asbest van het dak

Nieuwland Installatie- en Montagetechniek kan voor u asbest van het dak verwijderen. Zoals iedereen inmiddels goed weet is asbest gevaarlijk materiaal. Het bestaat uit kleine vezels, die in groten getale in de lucht aanwezig kunnen zijn zonder dat we dat merken. Wanneer we deze vezels in ons lijf krijgen (meestal door ze in te ademen), lopen we een verhoogd risico op kanker. Asbest komt in de lucht wanneer onderdelen van een pand, dat asbest bevat, worden verbouwd of gesloopt. Om die reden is het tegenwoordig verplicht om het asbestmateriaal weg te laten halen uit uw woning, schuur, stal, bedrijfspand of andersoortig gebouw. Het is de bedoeling dat Nederlandse gebouwen na 2024 asbestvrij zijn. U hebt dus als eigenaar nog maar negen jaar de tijd om het asbest van het dak van uw woning te laten verwijderen. Alle soorten asbestsanering- en verwijdering moeten altijd worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, zodat er niet alsnog gevaarlijke situaties ontstaan wanneer er asbest van het dak wordt verwijderd, bijvoorbeeld als gevolg van onkunde, onvoldoende training met het materiaal of een gebrek aan correcte bescherming. Nieuwland Installatie- en Montagetechniek is in het bezit van een SC 530 certificaat voor asbestsanering en –verwijdering, wat betekent dat wij het asbest van het dak van uw pand mogen verwijderen. Omdat in een dergelijke situatie soms het gehele dak wordt verwijderd, plaatsen wij direct nieuwe, geïsoleerde dakbedekking. Omdat we dan toch bezig zijn met vernieuwen, kunt u bij ons ook hoge kwaliteit zonnepanelen bestellen. Wij installeren deze dan voor u bovenop uw nieuwe dakbedekking. Met deze aanpak garanderen wij het volgende:

  • milieuvriendelijke en energiezuinige dakbedekking
  • betere warmteregulering in het pand
  • een absoluut lekvrij dak
  • 40 jaar garantie op de coating
  • een vlotte en vakkundige uitvoering en afwerking

Wij vervangen uw vervuilende oude dak binnen enkele dagen door een ‘groen’ en milieuvriendelijk dak, waar u nog jaren plezier van zult hebben.

Laat het asbest van het dak halen

Het is belangrijk om stil te staan bij het risico van asbestonderdelen in uw huis. Het komt vaak voor dat er asbest van het dak verwijderd moet worden in verband met een sloop of verbouwing. Veel dakbedekking werd vroeger geconstrueerd uit asbestplaten. Wie een dakkapel zou willen plaatsen op een huis dat voor 1994 is gebouwd, loopt al risico het asbest van het dak aan te tasten wanneer de aannemer zijn gereedschap erin zet. Bij de gemeente kunt u informatie opvragen over uw woning en het asbestrisico. Zit dit gevaarlijke materiaal in uw huis, dan moet dit worden verwijderd, maar u mag dit absoluut niet zelf doen. Ook een ervaren klusjesman of aannemer zonder asbestcertificaat mag niet asbest van het dak of waar dan ook vandaan halen. Hiervoor is in alle gevallen een asbestcertificaat en de juiste training nodig. Nieuwland Installatie- en Montagetechniek is een gecertificeerd bedrijf om bij u het asbest van het dak te halen. Vraagt u ons om de asbestsanering- en verwijdering te verzorgen, dan regelen wij ook het papierwerk met de gemeente voor u. U hoeft zich dan niet druk te maken over het opvragen van alle noodzakelijke informatie of over het aanvragen van de juiste vergunningen om het asbest van het dak te verwijderen. Wij zijn hierin bijzonder ervaren en we weten precies wat er nodig is voor een correcte en veilige asbestverwijdering. Meestal slagen wij er binnen twee tot drie dagen in alle asbest van het dak te verwijderen. Tijdens de inventarisatie van de hoeveelheid en het type asbest, nemen wij ook direct de maten van het dak, zodat wij na de asbestverwijdering meteen een goed passende nieuwe dakbedekking kunnen plaatsen. Vanzelfsprekend overleggen we eerst met u wat voor materiaal het meest geschikt is voor uw pand en de functie die het moet vervullen. Een woonhuis zal, nadat het asbest van het dak is gehaald, natuurlijk een andere dakbedekking krijgen dan een veestal. De daken die wij plaatsen zijn stuk voor stuk energiebesparend, wat het milieu ten goede komt. Onze dakbedekking is absoluut lekvrij en waterdicht en draagt bij aan een goede isolering. Dit betekent dat het eenvoudiger is een constante temperatuur te hanteren binnenin het pand, wat goed is voor de energierekening. U hoeft immers minder hard te stoken in de winter en u hoeft minder gebruik te maken van airconditioning in de zomer. Asbest van het dak laten verwijderen is daarom niet alleen goed voor uw gezondheid, maar u kunt de kans direct aangrijpen om een veel milieuvriendelijker soort dakbedekking te laten plaatsen.

Van vervuilend naar vernieuwend

Dat asbest extreem vervuilend is moge duidelijk zijn. Asbest van het dak laten verwijderen is niet voor niets verplicht voor huiseigenaren. Bij Nieuwland Installatie- en Montagetechniek zien we de asbestverwijdering als het afsluiten van een oud en het beginnen van een nieuw hoofdstuk. Nadat het asbest van het dak is gehaald, kunt u investeren in een milieuvriendelijke constructie voor uw dak. Wij moedigen dit aan door ook de installatie van zonnepanelen aan te bieden. Onze zonnepanelen zijn van uitstekende kwaliteit en beschikbaar tegen een zeer gunstige prijs. Besluit u dus het roer helemaal om te gooien en te investeren in een innovatieve, groene dakbedekking, na het verwijderen van het asbest van het dak van uw pand, dan kunnen wij u daarbij helpen. Met onze vakkundigheid en ervaring wat betreft asbest van het dak verwijderen, daken plaatsen en zonnepanelen installeren leveren wij een totaalpakket aan diensten om uw dak te innoveren en klaar te stomen voor de 21ste eeuw.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn