Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Badkamerverlichting

Wellicht heb je er wel eens over nagedacht: badkamerverlichting. Net als alle andere kamers in je huis, heeft de badkamer een eigen sfeer en uitstraling. Deze kun je benadrukken of veranderen door middel van de juiste badkamerverlichting. Er bestaan lichtarchitecten en –ontwerpers die speciaal voor jou een lichtontwerp kunnen maken voor elke kamer in je huis. Deze professionals houden dan rekening met zaken als felheid, kleur, wat voor sfeer je in je badkamer wil creëren door middel van de badkamerverlichting, in hoeverre de lampen waterdicht moeten zijn, afhankelijk van waar ze in je badkamer worden geplaatst, wat hip is, wat trendy is, wat origineel is of juist traditioneel, et cetera. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vakman die het voor je kan uitdenken, uittekenen, ontwerpen en installeren. Wil je het gevoel hebben dat je in een Romeins badhuis binnenstapt of juist een Turkse sauna? Wil je het gevoel hebben je in een aquarium te bevinden of juist onder een open sterrenhemel? Dankzij allerlei mogelijkheden voor verschillende lampen, kleuren, technologieën en inbouwtechnieken kun je van badkamerverlichting echt helemaal je eigen ding maken. Je badkamer is immers één van die kamers van je huis waar je of mensen in een bepaalde sfeer en omgeving wil kunnen ontvangen, of waar je zelf wil kunnen genieten van een ontspannende prettige omgeving waar je je thuis voelt en waar je echt even helemaal kunt ontspannen. Dit betekent natuurlijk voor iedereen iets anders: de één voelt zich het meest op zijn gemak in een badkamer waar de verlichting warm, gelig en gezellig is; de ander prefereert een koele, strakke en moderne uitstraling. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden. Ik kan je al wel vertellen dat er een bepaald soort lamp is dat ideaal is voor badkamerverlichting, wat voor sfeer je verder ook precies wil creëren: LED-lampen of –spots.

De voordelen van LED als badkamerverlichting

Wat is er nou zo ideaal aan LED-lampen? LED heeft een aardig aantal voordelen ten opzichte van halogeen-, gloei- of spaarlampen, te weten:

  • LED gebruikt een stuk minder energie, waardoor LED-verlichting heel wat goedkoper is;
  • Omdat LED-verlichting een stuk minder energie verbruikt, is ze ook heel wat beter voor het milieu;
  • LED-lampen worden niet heel warm wanneer ze lang aan zijn;
  • LED-lampen hebben geen tijd nodig om aan te gaan; vanaf het moment dat je de schakelaar overhaalt branden ze op volle kracht;
  • LED-lampen bestaan in verschillende kleuren en zijn te dimmen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor sfeerverlichting;
  • Met de juiste fitting en installatie zijn LED-lampen goed waterdicht te maken, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor buiten- of badkamerverlichting.

Nog niet overtuigd? Laat de experts het je dan vertellen. Neem een kijken op pretmetled.nl: een website met een ontzettend vrolijke naam, waar je met allerlei vragen terechtkan over LED-spots in het algemeen en badkamerverlichting door middel van LED-spots in het bijzonder. Op de website van Pret Met Led vind je een prachtig uitgetekend overzicht dat heel inzichtelijk maakt waar in de badkamer wat voor soort LED-lampen nodig zijn, in verband met de hoeveel en het soort water waarmee de badkamerverlichting in aanraking zou kunnen komen. De badkamer is verdeeld in 3 zones, namelijk een zone in het bad of de douche, waar de badkamerverlichting volledig bestand moet zijn tegen onderdompeling; een zone in de buurt van het bad, de douche of de wastafel, waar de badkamerverlichting tegen spatten en druppels moet kunnen (dit geldt ook voor het plafond en de muren in de buurt van het bad en de douche, waar de verlichting tegen condens bestand moet zijn) en ten slotte de drogere delen van de badkamer, waar geen heel specifieke eisen hoeven te worden gesteld aan de waterdichtheid van de badkamerverlichting. Verder kunnen de dames en heren van Pret Met Led je antwoord geven op al je vragen die met LED-verlichting of badkamerverlichting te maken hebben, zelfs wanneer je vraag gaat over producten die zij zelf niet verkopen. Let op mijn woorden: dat zijn echte vakmensen. Zo vind je op hun pagina over badkamerverlichting twee belangrijke tips om rekening mee te houden bij de installatie van badkamerverlichting:

  • Gebruik een dimmer voor de verlichting in je badkamer, zodat je zowel sfeervol licht kunt aanzette als feller en helderder licht om bij te lezen of bij in de spiegel te kijken
  • Laat verschillende armaturen installeren, zodat je de verschillende lampen en lichtbronnen in je badkamer onafhankelijk van elkaar aan en uit kunt zetten. Neem bijvoorbeeld een sfeervolle lamp voor boven het bad, en een wat fellere lamp voor boven de spiegel bij de wastafel.

Pret Met Led

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Pret Met Led een uitermate professionele en bruikbare website is voor allerlei soorten LED-verlichting, met name ook voor in de badkamer. Bestellen gaat makkelijk online, geef je voor meer dan honderd euro uit bij je bestelling, dan betaal je geen verzendkosten en je kunt de bestelde producten tot dertig dagen na aankoop retourneren. Betalen kan vanzelfsprekend veilig via PayPal, iDeal, creditcard (Visa, Maestro) of vooruitbetaling via de bank. Wat je zelf het prettigst vindt! Bestel je je badkamerverlichting vóór drie uur ’s middags, dan heb je alles de volgende dag in huis. Mocht je vragen hebben, dan is de klantenservice beschikbaar van tien uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds. Dit kan zowel telefonisch of via email. Weer geldt: wat je zelf het prettigst vindt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn