Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Bestratingen

Voor veel plekken in en rond huis zijn bestratingen een uitstekende keus als je de grond wilt verharden. Natuurlijk zijn er ook andere opties, zo kun je kiezen voor schelpenpaden of voor een oprit verhard met grind. Dit zijn ook prima mogelijkheden, net als bijvoorbeeld de keus voor asfalt. Het is maar net wat jij zelf mooi vindt en wat jij handig vindt, want daar gaat het bij bestratingen uiteindelijk om. Het is immers zo dat de ruimte om jouw huis belangrijk is voor de uitstraling van de woning, dus het is ook belangrijk dat de aankleding en inrichting van tuin en andere grond past bij het geheel en bij jouw smaak. Asfalt is heel mooi vlak, maar heeft ook een wat strakke en kille uitstraling. Grind kan heel mooi zijn, maar het is vaak ook wat mul. Met de auto is dat niet per se een probleem, maar het maakt het wel lastiger om met de fiets erover heen te gaan of erover heen te lopen. Schelpenpaadjes hebben als minpunt dat er met regelmaat nieuwe schelpen aan toegevoegd moeten worden, om ervoor te zorgen dat ze hun kracht behouden en dat ze er mooi uit blijven zien. Met bestratingen door middel van klinkers heb je al deze problemen niet.

Voordeel van bestratingen

Kiezen voor bestratingen levert je verschillende voordelen op. In de eerste plaats gaat het natuurlijk om of ze voldoende stevigheid bieden en dat is zeker het geval. Zolang de straatstenen goed gelegd zijn, kunnen ze een redelijk hoge belasting aan, wat te zien is aan het feit dat ook in de wegenbouw wel gebruik gemaakt wordt van straatklinkers. Daarnaast is het zo dat deze vorm van bestratingen een mooie uitstraling hebben in de ogen van velen. Klinkers zijn een zeer veelzijdig product en verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor heel strakke en moderne stenen, maar ook voor ouderwetse modellen, die wat meer afgerond zijn. Daarnaast zijn er ook nog diverse mogelijkheden wat betreft het leggen van de klinkers. Er kan gewoon rechtaan gewerkt worden, maar ook kunnen er in de paden patronen aangebracht worden. Dat kan het verschil maken tussen een heel strakke of juist een heel losse uitstraling. Daarnaast is het zo dat straatklinkers niet snel vervangen hoeven te worden, je moet er alleen voor zorgen dat je het oppervlak onkruidvrij houdt en dan blijft het er lang mooi uit zien. Bestratingen bieden dus:

  • veel stevigheid en lange levensduur
  • diverse varianten in vormen en uitstraling
  • mogelijkheid tot creëren van verschillende patronen

Twente Klinker voor nieuwe en gebruikte stenen

Wil jij met bestratingen aan de slag gaan, dan is het wel even zoeken welk soort stenen je nu het best kunt kiezen, wat het best bij jouw smaak past. Wil jij uit een ruim aanbod kunnen kiezen, dan moet je eens kijken bij Twente Klinker, specialist op het gebied van bestratingen. Zij verkopen een ruime keus aan verschillende soorten klinkers, van nieuw tot gebruikt. Dat laatste heeft als voordeel dat je bij hen een variant klinker kunt tegenkomen die je elders eigenlijk niet kunt vinden. Zij verkrijgen deze door op locatie oude bestrating te verwijderen. Dit doen zij zeer zorgvuldig, zodat de oude stenen weer hergebruikt kunnen worden. Dit geeft jou de mogelijkheid om bijvoorbeeld een tuinpad aan te leggen dat gemaakt is van Oude Waaltjes of Oude Klinkerkeien. Varianten die je elders niet zomaar kunt vinden. Of je nu dus op zoek bent naar een ouderwetse stijl of juist zo strak en modern mogelijk, bij Twente Klinker kun je alle zaken en stenen vinden die je nodig hebt voor jouw bestratingen. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn