Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Boxsprings en matrassen

Een goede nachtrust is voor iedereen van belang en het maakt daarbij in principe weinig uit of je kiest voor boxsprings of andere soorten bedden. Als je niet genoeg slaap krijgt, dan krijg je last van allerlei gezondheidsklachten en dat wil je uiteraard graag voorkomen. Daarom is het ook van belang dat jij je bed, maar vooral dan je matras en je kussen, met zorg uitkiest. Deze moeten passen bij jouw lichaam, maar ook bij jouw eigen voorkeuren. Net zoals het met boxsprings en bedden het geval is, kun je ook bij een matras kiezen uit diverse varianten. Uiteraard bestaan er variaties in de afmetingen en de hoogte, maar het belangrijkste verschil zit natuurlijk in de stevigheid. Waar sommige matrassen zo zacht zijn dat je er eigenlijk gewoon een stukje in weg zakt, zijn andere juist weer heel erg hard. En dan zijn er uiteraard ook nog heel veel variaties die hier tussenin zitten. Wat is de juiste keus? Dat hangt af van jouw eigen lichaam. Of je dus een keus gaat maken uit bedden of boxsprings, denk altijd aan wat voor jouw bouw en jouw rug belangrijk is en houd in gedachten wat jij het meest comfortabel vindt. Want alleen als je goed ligt, zul je ook goed slapen.

Boxsprings of ander bed?

Als jij op zoek gaat naar nieuwe meubelstukken voor jouw slaapkamer, kun je dan het best kiezen voor een boxspring of een ander soort bed? Dan is het belangrijk dat je eerst het verschil weet. Als men het over boxsprings heeft, dan wordt eigenlijk altijd de boxspring-combinatie bedoeld. Dit meubel bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. Zoals een bed bestaat uit een ombouw met daarin een bodem waarop het matras gelegd wordt, bestaat de boxspring-combinatie ook uit verschillende delen, namelijk:

  • het onderstel met pootjes
  • de bodemlaag, wat de eigenlijke boxspring is
  • het matras
  • topmatras
  • hoofdbord

Bij de laatste twee onderdelen moet opgemerkt worden dat deze optioneel zijn. Boxsprings zijn ook zonder hoofdbord prima te gebruiken, dit is echt een onderdeel wat meer voor de sier is. Een topmatras is ook niet noodzakelijk, maar kan wel handig zijn. Hebben jullie een tweepersoonsbed, dan kun je bij dit bedmodel kiezen voor het gebruik van twee losse eenpersoonsmatrassen, zodat je kunt kiezen voor een stevigheid die jou het meest comfort geeft. Door de topmatras er overheen te leggen, heb je geen last van een kuil in het midden. Dat maakt boxsprings anders dan andere bedmodellen.

Ruwette levert de beste merken

Waar moet je nu op letten als je boxsprings wilt gaan kopen? Belangrijk is dus de vering en de hardheid of zachtheid van de matras. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook graag dat het geheel er mooi uitziet, model, kleur en materiaal zijn dus ook van belang. Ook moet je nadenken of je een verstelbare bodem wilt of een niet-verstelbare, met andere woorden, wil jij het hoofdeinde en voeteneinde omhoog kunnen doen? En tot slot is het uiteraard van belang om op de kwaliteit te letten. Bedden wil je lange tijd kunnen gebruiken, dus is het belangrijk te kiezen voor merken die hoogstaande kwaliteit leveren. Bij Ruwette, een beddenspeciaalzaak, vind je enkel kwalitatief zeer hoogwaardige boxsprings, omdat zij enkel de beste merken op dit gebied verkopen. Kies jij voor een van hun producten, dan kun je er dus zeker van zijn dat deze een lange levensduur zal hebben. Zij bieden bovendien een ruime keus in modellen, kleuren en materialen. Of je nu boxsprings of bedden zoekt, beddenspeciaalzaak Ruwette is altijd de juiste keus om naar toe te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn