Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Buitenverlichting

Een van de belangrijkste aspecten van een huis is dat het er gezellig moet zijn. Niet iedere woning heeft dit van zichzelf, dus moet je als je gezellig wilt wonen verschillende dingen doen. Allereerst is het heel belangrijk dat je het naar eigen smaak inricht. Een woonkamer met fijne kleuren en leuke decoratie is dan ook essentieel als je met een fijn gevoel wilt thuiskomen. Ook verlichting kan bijdragen aan de sfeer in een woning. De binnenkant is echter niet het enige dat telt. Ook de buitenkant van het huis heeft soms iets nodig om ervoor te zorgen dat het er leuk uitziet. Dit is natuurlijk belangrijk als je er zelf woont, maar als je de woning te koop zet wil je natuurlijk zoveel mogelijk potentiële kopers trekken. Niet iedereen maakt direct een afspraak voor een bezichtiging en daarom is het van belang dat je huis er altijd goed uitziet. Sommige geïnteresseerden komen na hun werk even kijken hoe de woning er uitziet en dan is er niets beter dan goede buitenverlichting. Natuurlijk heeft buitenverlichting ook vele andere functies, die ook erg nuttig zijn als je er zelf woont. Allereerst biedt buitenverlichting, zoals de naam al zegt, verlichting. Niets is vervelender dan ’s avonds thuiskomen en de sleutel niet in het slot krijgen, omdat het te donker is om iets te kunnen zien. Daarom is buitenverlichting naast de voordeur erg handig. Ook voorkomt het dat ongewenste bezoekers komen rondsnuffelen om te kijken of er iets te halen valt, omdat zulke personen meestal niet in het licht opereren. Een lamp naast de deur schrikt natuurlijk af. Er zijn echter nog meer soorten buitenverlichting, naast de lamp bij de voordeur.

Verschillende soorten buitenverlichting

De bekendste soort buitenverlichting is de lamp naast de voordeur. De tuin is echter ook belangrijk, vooral als je wilt weten wat er precies op je grond gebeurt en als je ook in het donker wilt genieten van je mooie uitzicht. Voor veel mensen geeft buitenverlichting in de tuin een geruststellend gevoel, omdat je kunt zien of er vreemde mensen in de tuin zijn. Daarnaast is het op een zwoele zomeravond, als je nog lekker in de tuin zit, fijn om wat licht te hebben. Buitenverlichting op het terras is dan ook essentieel voor de gezellige avonden in de tuin. Een barbecue in de schemering is niet handig en kan gevaarlijke situaties opleveren en nog even een boek lezen is er niet bij als je geen licht hebt. Daarom is verlichting op het terras ook een handige toevoeging. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting wat betreft de functie, maar je kunt ook een onderscheid maken in de soorten lampen die je kunt plaatsen. Vaak hangt er een enkele lamp naast de voordeur, die genoeg licht geeft om te kunnen zien wat je aan het doen bent als je naar binnen wilt gaan en niet te fel schijnt, zodat je er binnen geen last van hebt. Het is mogelijk om buitenverlichting met een sensor aan te schaffen, waardoor de lamp pas aan gaat als er beweging plaatsvindt. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat je de lamp niet per ongeluk uit kunt zetten, zodat je alsnog geen licht hebt wanneer je thuis komt. Een groot voordeel hiervan is dat het inbrekers goed afschrikt, die afkomen op donkere plekken. Als er ineens een lamp aan gaat, schrikken ze en denken ze dat ze betrapt zijn. Een nadeel is echter dat een dergelijke lamp ook aan gaat als er bijvoorbeeld een kat langs loopt, waardoor je zonder goede reden op het puntje van je stoel zit als ineens het licht aan gaat.

De aanschaf van verschillende soorten verlichting

De functie van buitenverlichting is natuurlijk heel belangrijk, maar het oog wil ook wat. Daarom moet je natuurlijk wel buitenverlichting uitzoeken die je zelf mooi vindt en die bij de rest van het huis en de tuin past. Je ziet de buitenverlichting namelijk ook overdag, als het licht is. Dan wil je natuurlijk geen lelijke lampen in je tuin hebben staan. Mooie buitenverlichting in verschillende stijlen vind je op http://www.nostalux.nl/Buitenverlichting. Dit bedrijf verkoopt al meer dan 50 jaar verschillende soorten buitenverlichting en je kunt zowel in de webshop als in de showroom in Zwaagwijk een keuze maken uit meer dan 1500 producten. Een aantal soorten verlichting, die door Nostalux worden aangeboden:

 • Klassiek, nostalgisch, landelijk
 • Populair, strak en klassiek
 • Stallampen
 • Modern, design, spots
 • Met sensor en bewegingsmelder
 • LED buitenverlichting
 • Veranda lampen
 • Hang- en kettinglampen
 • Industrieel
 • Maritiem
 • Design en exclusief
 • Semi klassiek/ landelijk

Naast een mooie buitenkamp uit dit ruime assortiment, dat handig is ingedeeld op categorie, kun je bij Nostalux ook voor andere producten terecht. Zo kun je de bijpassende lichtbronnen voor de lamp die je hebt uitgezocht vinden en ook worden er diverse accessoires en onderdelen aangeboden. Daarnaast kun je op de website een onderdeel met ‘inspiratie en projecten’ vinden, waar leuke voorbeelden worden gegeven van het gebruik van de buitenverlichting van Nostalux. Als je dus niet helemaal weet binnen welke categorie jouw smaak valt of je hebt geen idee wat er allemaal te krijgen is, kun je onder dit kopje inspiratie op doen voor de mooiste en best verlichte tuin. Kijk op de website, http://www.nostalux.nl/Buitenverlichting, voor informatie over de aangeboden producten, de bestelmogelijkheden en overige informatie over het bedrijf, zoals de exacte locatie van de showroom en de algemene voorwaarden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn