Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Container huren

Wanneer je aan het klussen bent dan heb je vaak veel afval. Je kunt ervoor kiezen dit afval bij het grofvuil te gooien, maar dan is je grijze container binnen mum van tijd vol. Hetzelfde geldt voor werk in de tuin. Wanneer je het onkruid van de zomer hebt verwerkt puilt de bak vaak uit. Je kunt er ook voor kiezen om een container te huren. Een container huren is erg makkelijk. In de eerste plaats kun je al je afval direct kwijt. Je kunt denken aan allerlei verschillende soorten afval of puin. Je hoeft niet langer zakken vol vuil te laten staan, maar kunt deze gelijk in de container dumpen. Een container huren bespaart dus ook ruimte. Je zet de bak neer en kunt hier vervolgens lang mee vooruit. Voordat je beslist een container te huren zijn er een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden:

 • de voorwaarden
 • het type materiaal
 • het volume van de container
 • de omstandigheden

Vaak zijn er bepaalde voorwaarden die je goed moet nakomen. Om een container te huren moet allereerst een huurprijs worden betaald. Deze prijs is afhankelijk van de grootte en de inhoud van de container. Een container huren kost je gemiddeld tussen de tweehonderd en vierhonderd euro per maand. Ook moet de container te alle tijde goed bereikbaar zijn. Wanneer de container vol is wordt deze tegen betaling geleegd, maar dit moet wel mogelijk zijn. Wanneer auto’s in de weg staan of het terrein onbereikbaar is worden er vaak kosten in rekening gebracht, terwijl de bak niet geleegd wordt. Dit is natuurlijk voor beide partijen vervelend, het is dus slim ervoor te zorgen dat de container veilig en snel kan worden geleegd. In veel gemeenten in Nederland mag je op eigen terrein een container plaatsen. Soms mag dit echter niet. Kijk goed of je in een gemeente woont waar een container huren legaal is. Bovendien geldt in heel Nederland een maximale huurperiode van ongeveer vier weken. Na deze periode moet de bak in principe weer worden opgehaald. Vaak gebeurd dit niet automatisch! Wanneer je echter tijdig contact opneemt met de leverancier hoeft dit verder niet voor problemen te zorgen.

Container huren; materiaal en volume

Een container huren doe je altijd met een reden. Vaak ga je aan de slag met een verbouwing of ga je de tuin grondig aanpakken. Wanneer je besluit een container te huren bepaal dan altijd van tevoren welk materiaal je hierin gaat opslaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • bouw- en sloopafval
 • grofvuil
 • puin
 • hout
 • dakafval
 • groenafval
 • grond

Vaak kun je enkel een container huren op voorwaarde dat je alleen het materiaal opslaat wat in een contract is afgesproken. Wanneer je dus een contract hebt voor groenafval, zal de bak niet geleegd worden wanneer deze gevuld is met grofvuil. Denk dus goed na wat het materiaal is dat je op gaat slaan. Het is natuurlijk altijd mogelijk om twee of meerdere bakken te huren. Dit zorgt ervoor dat je meer soorten afval kunt verwerken. Bij een verbouwing wordt dit bijvoorbeeld sterk aangeraden. Je zult bij een verbouwing blijven zitten met bouw- en sloopafval, maar ook met grofvuil en puin. Hout en dakafval zijn ook niet uitgesloten. Meerdere containers kunnen dan uitkomst bieden. Een container huren voor bijvoorbeeld tuingrond is bovendien goedkoper dan een container huren voor bijvoorbeeld dakafval. Het is dus niet alleen noodzakelijk goed te weten welk materiaal je wilt opslaan, het kan je ook veel geld besparen. Naast het materiaal is ook het volume van de bak relevant. Een container huren met een te groot volume werkt averechts. Deze zal alleen in de weg staan en het werk bemoeilijken. Een kleinere container heeft uiteraard het nadeel dat deze vaker geleegd zal moeten worden. Vaak zijn een aantal groottes beschikbaar. Standaard is 3, 4, 6 of 10 kubieke meter. Materiaal en volume zijn dus belangrijk om de container te huren die past bij jouw situatie. Tot slot een kleine waarschuwing. Er zijn uiteraard materialen die absoluut niet in een container kunnen worden bewaard. Hieronder vallen bijvoorbeeld giftige stoffen of stoffen die radioactief zijn. Ook ontbrandbare stoffen zijn niet toegestaan. Kadavers, slachtafval of ziekenhuisafval zullen ook niet worden meegenomen. Wanneer deze materialen toch worden aangetroffen zullen er boetes worden uitgedeeld. Ook kan de lokale overheid worden ingeschakeld om de situatie te onderzoeken. Neem dus geen enkel risico!

Snel en betrouwbaar

Een container huren is een heel karwei. Je wilt natuurlijk een aanbieder die snel kan leveren en bovendien betrouwbaar is. Het is verstandig om altijd contact op te nemen met een aanbieder voordat je een bestelling plaatst. Laat je eerst goed informeren over de mogelijkheden, de voorwaarden, en natuurlijk de kosten. Bij https://www.goedkopecontainer.nu vind je al deze informatie duidelijk en helder geformuleerd. Je weet precies waar je aan toe bent. Op de website vind je een pagina met spelregels, waar duidelijk vermeld staat wat wel en niet is toegestaan. Ook vind je heldere prijzen, inclusief BTW. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met de werknemers wanneer je nog vragen mocht hebben. Wil je de container laten ophalen? Bij dit bedrijf kan dit natuurlijk ook! Zorg er wel voor dat de bak makkelijk bereikbaar is, want anders wordt 90 euro aan vergeefs kosten gerekend. Betalen gaat snel en eenvoudig via je eigen bank. Je betaalt gewoon met IDeal. Ga dus snel naar deze website en kijk wat de mogelijkheden zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn