Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

De handigheid van carports

Bah. Elke keer weer die smerige voertuigen na een regenachtige nacht. Elke keer weer moet de auto, de boot of de camper extra schoongemaakt worden. Dit valt allemaal te voorkomen door een aanschaffing van carports bij Ter Huurne Serres & Glassystemen. Ieder huis is anders en iedere carport moet aan uw eisen, en aan de eisen van uw huis, voldoen. Vaak is er een vergunning nodig wanneer u uw carport aan uw voorgevel wilt vestigen, maar wees gerust. Ter Huurne heeft een eigen ontwerper die ook nog eens de vergunningsaanvraag voor u kan doen. Er zijn verschillende soorten typen carports verkrijgbaar:

  • Gebogen type standaard;
  • Gebogen type prefix;
  • Carport éénzijdig gedragen;
  • Type zadeldak;
  • Type lessenaardak;

Deze types worden zo verder toegelicht, want u wilt natuurlijk iets wat het beste bij uw huis past. Ze kunnen vrijstaand op uw perceel geplaatst worden. Een andere optie is om ze tegen uw gebouw te monteren. Hierbij zal de muurbevestiging niet zichtbaar zijn door de door Ter Huurne zelf ontwikkelde bevestiging. De aluminium profielen worden voorzien van een poedercoating, die wordt aangebracht volgens de strenge eisen van qualicoat. De carports zelf worden voorzien van gehard veiligheidsglas of polycarbonaat beplating. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij terhuurnebv.nl .

De verschillende type carports

Na het gehoord hebben van de verschillende types, wilt u misschien meer uitleg. Ten eerste spraken we over de gebogen type standaard. Dit type is het meest voorkomende type in de serie carports van Ten Huurne. Alle soorten kunnen zowel vrijstaand worden gemonteerd als aan een bestaande gevel. Dit type is smaller dan het gebogen type Prefix en is mooi gebogen. Gesproken over de gebogen type Prefix, dit type is de nieuwste aanwinst in het assortiment van Ten Huurne en heeft als voordeel dat het 5 meter breed is, zonder dat er een kolom in het midden nodig is. Lekker veel ruimte dus! De carport éénzijdig gedragen is er een waarbij, de naam zegt het al, er maar aan één kant ervan palen geplaatst hoeven te worden. Dit is ideaal voor wanneer u bijvoorbeeld via een draai of via een zijkant onder de carport komt aanrijden. De vierde was de type zadeldak. Hierbij wordt de doorrijhoogte behouden, omdat er geen trekstangen tussen de stalen pilaren hoeven, het is spits van vorm. Als laatste was er een type lessenaardak. Deze wordt vooral met één zijde tegen een gemetselde gevel gemonteerd en is iets platter dan de andere carports. Op hun site staan enorm veel voorbeelden, dus bekijk ze vooral op uw gemak.

En er is nog meer!

Tja, dat is wel allemaal fijn die carports, maar hoe zit dat wanneer ik in het donker thuiskom of juist weg moet? Ter Huurne Serres & Glassystemen hebben hele leuke accessoires voor bij de carports, zoals verlichting. De halogeen of led spotjes zorgen voor zowel een praktische als een luxe uitstraling. Bij de aluminium carports worden ze gemonteerd in de trekkokers of onderslagen en je hebt de optie om ze te bedienen door een dag en nacht schakeling of zelfs door een bewegingsmelder. Ze worden samen met de bedrading en trafo’s geleverd, die onzichtbaar weggewerkt worden in de holle kokerliggers. U wilt natuurlijk dat uw onder de carports geplaatste voertuigen schoon blijven, maar hoe zit het met de carport zelf? Dankzij de clear-shield technologie blijft het schoon. Dit is een coating die voorkomt dat het vuil op het glas blijft zitten en zorgt voor een altijd heldere indruk. Ter Huurne Serres & Glassystemen is wel zes dagen in de week bereikbaar en u kunt een offerte aanvragen op terhuurnebv.nl .

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn