Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

De rhododendron: perfect voor elke tuin!

Rhododendron-bestellen - RhododendronDe rhododendron is al jaren dé struik voor iedereen die een tuin met klasse wil. Of je nou een Franse, Engelse of moderne tuin hebt, de rhododendron is voor iedereen een goede optie. Met zijn sterke uiterlijk, dat ervoor zorgt dat je het hele jaar door een mooie groene plant in je tuin hebt, is het een aanwinst voor iedereen die van zijn of haar tuin een juweeltje wil maken. Ook draagt de rhododendron geweldig mooie bloemen, die heel kleurrijk en groot zijn. In totaal zijn er op de hele wereld wel meer dan 25000 verschillende soorten van de rhododendron te krijgen. Speciaal voor u hebben we de mooiste types geselecteerd die het goed zullen doen in Nederlandse bodem. Die bieden we dus aan op onze webshop. En denkt u bij het woord webshop aan een onpersoonlijke website zonder service? Dan kent u onze webshop nog niet. Op onze webshop vindt u niet alleen de perfecte rhododendron voor een klein prijsje, maar ook vindt u veel informatie over het onderhoud van uw rhododendron. Een rhododendron is natuurlijk een mooie aanwinst voor uw tuin, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn als de struik het goed doet. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat de bladeren van de rhododendron een beetje gelig worden. In onze webwinkel vind je instructies voor wat je in een dergelijk geval moet doen. Als webshop gespecialiseerd in rhododendrons bieden wij uitkomst. Op onze site kun je immers alles lezen over wat je in een dergelijk geval moet doen. Dat een rhododendron gele bladeren krijgt, heeft waarschijnlijk te maken met een gebrek aan goede voeding, of met het feit dat de grond te zuur is. Dat kan je op twee manieren oplossen: ten eerste kan je ervoor zorgen dat de plant kleiner wordt en daardoor minder voeding nodig heeft. Dit doe je door de plant te snoeien. Dat is bovendien een goede manier om de plant zo te modelleren dat deze precies wordt zoals je hem wilt hebben. Daarbij is het wel belangrijk om te onthouden dat de rhododendron natuurlijk een natuurlijk product is: de plant doet uiteindelijk wat ‘ie wil! De tweede manier om af te komen van gele bladeren in je rhododendron is ervoor te zorgen dat de plant meer voeding kan vinden in de grond. Daarvoor is het belangrijk om de grond zo nu en dan te bemesten. Mocht dat niet de gewenste resultaten opleveren, kan het nodig zijn om de rhododendron uit te graven en de grond te verrijken door middel van tuinturf of kokosvezel. Ook kan het helpen om in het najaar de rhododendron wat extra kalium te voeden. Mocht u bij het lezen van de informatie op onze webwinkel nog vragen hebben over de rhododendron, zijn wij op werkdagen ook altijd bereid om uw vragen telefonisch of via de mail te beantwoorden. Want we willen niet alleen dat u een mooie  in uw tuin krijgt, maar ook dat deze zo lang mogelijk mee gaat en dat u er plezier van heeft!

Een bijzondere plant

De rhododendron behoort tot een plantenfamilie met ontzettend veel leden: zo zijn er wereldwijd wel meer dan 25000 soorten van in omloop. Een aantal hiervan komen veel voor in Nederlandse tuinen, namelijk de volgende:

  • De Roseum Elegans
  • De Cunningham’s White
  • De Catawbiënse Grandiflorum
  • De Nova Zembla

Deze zult u dus snel in onze webshop kunnen vinden. Wilt u liever een andere struik die misschien wat minder bekend is onder de gemiddelde Nederlander, kijkt u dan gerust verder. We hebben immers wel meer dan dertig soorten beschikbaar voor u in onze webwinkel, dus er zit er vast een voor u tussen. Rhododendrons zijn enorm divers: elke kleur en vorm die je kan bedenken bestaat wel ergens op de aarde. In de afgelopen eeuwen zijn ontdekkingsreizigers telkens weer teruggekomen van hun verre reizen met nieuwe soorten, de een nog exotischer dan de andere. Zowel in Noord-Amerika als in Azië werden er vaak nieuwe soorten gevonden, en tegenwoordig zijn deze ook te bewonderen in speciale botanische tuinen in Nederland. Maar voordat u in de auto stapt om deze te bezoeken, moet u vooral eerst even rondkijken op onze website. Het is namelijk heel waarschijnlijk dat u op onze site al een plant vindt die u aanspreekt. Voor u het weet, wordt uw eigen struik al bezorgd.

De bestelling en leveringswijze

Al onze planten worden in pot geleverd, zodat de wortels zo min mogelijk schade oplopen tijdens de reis. Als u nu bestelt, kunt u de struik al snel op uw deurmat verwachten, en met een klein beetje inspanning staat deze voordat u het weet al in de tuin. Liever lui dan moe, of gewoon te weinig tijd? Dan kunt u ervoor kiezen om de rhododendron zelfs tot in uw tuin te laten bezorgen! We hebben namelijk ook een zeer kundige hovenier in dienst, die ervoor kan zorgen dat de struik direct mooi in de grond staat, waar u hem wilt hebben. Aangezien we erg voorzichtig willen zijn met de planten die we leveren, besteden we veel aandacht aan de levering. De levering kost daarom een kleine dertig euro, maar dat is relatief erg goedkoop als je kijkt naar hoeveel de planten zelf kosten: de meeste rhododendrons kosten bij ons slechts twee tot vier euro. Wacht dus niet langer, maar bestel vandaag nog het nieuwe kroonjuweel in uw tuin!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn