Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

De wondere wereld van het notariskantoor

Voor het opstellen van officiële juridische akten kunt u het beste terecht bij een notariskantoor. Een notaris is iemand die altijd een achtergrond heeft waar u op kunt vertrouwen. Zo moet een notaris, wil hij als notaris erkend worden en gaan werken bij een notariskantoor, een 7 jarige opleiding achter de rug hebben. Dit betekent dat de notaris eerst 4 jaar een universitaire opleiding doorloopt om vervolgens nog eens 3 jaar een post doctorale opleiding te volgen. Na deze langdurige opleiding is een notarisstudent nog altijd niet gerechtigd om zich de titel notaris te kunnen toe-eigenen. Hiervoor dient de aspirant notaris eerst nog eens een keer 6 jaar werkervaring op te doen. Pas dan is hij officieel notaris en kan hij als zijnde een notaris gaan weken bij een notariskantoor. Dus op het moment dat u een notariskantoor binnen stapt, bent u verzekerd van expertise en professionaliteit. Dit is goed om te weten, want als u gebruik wil maken van een notaris is het fijn dat de zaken goed worden afgehandeld. Het gaat immers om technische juridische zaken waar u zelf vaak niet de juiste kennis over heeft. Dus u vertrouwt erop dat de notaris die kennis wel heeft en adequaat kan toepassen in het opstellen van akten en dergelijke. Natuurlijk wilt u ook goed geïnformeerd worden als u een notariskantoor bezoekt dus u mag zeker de juiste kennis en kunde verwachten van de notaris.

Waarvoor kunt u zoal een notariskantoor bezoeken?

Een notaris is er voor vele uiteenlopende gevallen. De categorieën waarvoor u een notaris kunt raadplegen zijn:

  • het Personen- en familierecht
  • het onroerendezaakrecht
  • het rechtspersonenrecht

Het notariskantoor van notariskantoor Hof biedt u op de website alle informatie in zeer algemene zin, zodat u een globaal overzicht heeft van wat u zoal kunt verwachten. Hier volgt daarvan een korte samenvatting, zodat het in grote lijnen duidelijk wordt wat notariskantoor Hof u te bieden heeft. Daarnaast is deze tekst een goede introductie wat betreft de activiteiten van zowel de notaris als degene die gebruik maakt van een notaris. Allereerst kunt u altijd bij notariskantoor Hof terecht voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hier kunt u uw zaak uiteenzetten en bespreken en kunt u samen met de notaris bekijken of de diensten van het notariskantoor noodzakelijk zijn. Dit is altijd kosteloos hoe lang u ook bezig bent met het gesprek. Dit maakt de drempel om een notaris te bezoeken laag, zodat een notariskantoor geen ivoren toren wordt. Denk er hierbij wel altijd goed om dat u zich tijdens dit soort gesprekken kunt identificeren. Alle handelingen zijn altijd officieel. Het bezoeken van een notariskantoor is daardoor een zeer formeel. Zo dient u bijvoorbeeld de akten altijd in het bijzijn van een notaris te tekenen. Ook hiervoor hebt u uw identiteitsbewijs nodig zodat de desbetreffende notaris er zeker van kan zijn dat alles goed gaat en dat u daadwerkelijk bent wie u pretendeert te zijn. Dit is niet zo maar een formaliteit. Ook al weet de notaris dat u het inderdaad bent, worden deze regels altijd streng nageleefd. Dit is om elke form van fraude te voorkomen.

De website van notariskantoor Hof

Op de website van notariskantoor Hof vindt u alle informatie wat betreft de diensten van een notaris. Mocht u daarom niet precies weten waar u terecht kunt met uw vragen dan kunt u altijd eerst even de website raadplegen om te bekijken of uw vraag er tussen zit. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u ook verschillende brochures downloaden. Hier staat de informatie ook weergegeven, maar veel uitgebreider en met meer details. Mocht u er tegen op kijken om langere documenten door te nemen dan kunt u uw vraag ook altijd via de mail stellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het kantoor binnen te wandelen en aan de hand van een persoonlijk gesprek uw kwesties door te spreken. Daar zijn de notarissen immers voor. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in notaris gerelateerde artikelen zijn er op de site van notariskantoor Hof verschillende professionele columns te vinden over uiteenlopende onderwerpen zoals: bewindvoering, burenrecht, codicil, geregistreerd partnerschap, wet werk en bijstand en nog vele andere interessante columns. Voor alle verschillende diensten kunt u op de homepagina een indeling vinden met alle verschillende categorieën waarin een notaris werkzaam kan zijn. Dit maakt het voor u gemakkelijk om de site door te zoeken. Hebt u bijvoorbeeld een kwestie die te maken heeft met echtscheiding dan klikt u op echtscheiding in het linker keuze menu en alle mogelijke informatie over de procedure bij een echtscheiding. U vindt hier alles kort samengevat. Zo kunt u lezen wat u zoal kunt verwachten als u de hulp inroept van een notariskantoor. Hierbij kunt u denken aan het opstellen van een ouderschapsplan, het berekenen van kinderalimentatie, het berekenen van partneralimentatie, enzovoorts. Tevens vindt u hier een indicatie wat betreft de kosten. Op deze manier komt u niet voor financiële verassingen te staan. Indien u liever alle informatie persoonlijk te horen krijgt, dan kunt u ook een afspraak maken om geheel vrijblijvend deze ingewikkelde materie door te nemen. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor echtscheidingen, maar ook voor huwelijken, testamenten, huis en hypotheek, overlijden/nalatenschap, en vele andere zaken waarbij de hulp van een notaris onmisbaar is. Denk hierbij ook niet direct aan de eventuele kosten, maar houdt altijd voor ogen dat het er om gaat dat alles goed en professioneel wordt afgehandeld.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn