Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Een elektrische boiler kopen

Een fijne woning moet aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet hij je bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf, zoals warmte, kou en neerslag. Daarnaast biedt hij ook bescherming tegen andere mensen: je spullen blijven veilig als je de deuren op slot doet. Daarnaast moet een huis echter ook fijn zijn om in te wonen. Ten eerste wordt dit bepaald door de mate waarin de woning voldoet in je behoeftes, daarnaast heeft ook de sfeer invloed op je woonplezier. De sfeer wordt bepaald door de kleuren die je gebruikt en de stijl van de meubels die je hebt. Je kunt hier zelf veel aan veranderen door een behang te gebruiken op de muren, bepaalde delen van de woning te verven en door gordijnen op te hangen. Ook decoratie en verlichting hebben een grote invloed. Daarnaast moet de woning voldoen in je behoeften. Er moet een plek zijn om te slapen, eten te bereiden en je lichaam schoon te maken. In de keuken kun je eten koken en in de badkamer kun je een douche nemen. Ook moet je huis lekker warm zijn in de winter. De meeste woningen worden tegenwoordig verwarmd met een cv-ketel. Water wordt verwarmd door middel van de verbranding van gas en hiermee worden radiatoren verwarmd. Ook het water uit de kraan wordt in principe op deze manier verwarmd. Je kunt echter ook een elektrische boiler kopen als je lang moet wachten op het warme water. Een van de grootste nadelen van een cv-ketel is namelijk dat hij op een plek in het huis hangt, die niet direct in de buurt is van alle plekken waar je warm water nodig hebt. Het gevolg hiervan is dat je soms lang moet wachten tot het water van de douche of in de keuken warm is geworden. Als je een elektrische boiler kopen gaat kan je dit probleem oplossen. In een elektrische boiler wordt het water direct verwarmd op de plek waar je het nodig hebt.

De voordelen van een elektrische boiler kopen

Er zijn verschillende plekken in het huis waar je warm water nodig hebt. Vaak is het erg vervelend als je hier moet wachten tot het water warm is geworden. Als je bijvoorbeeld voor je naar je werk gaat wilt douchen, is het vervelend als je lang moet wachten tot het water warm is, vooral in de winter. Een elektrische boiler kopen kan een oplossing zijn. Een doorstroomboiler is bijvoorbeeld een goede oplossing voor in de badkamer. Een elektrische boiler kopen heeft hier verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je niet langer hoeft te wachten op het warme water uit de cv-ketel, omdat je een elektrische boiler kopen kunt en kunt monteren waar je hem wilt, dus ook direct naast de douche. Ook voor in de keuken kun je een elektrische boiler kopen. Een keukenboiler kan boven of onder de kraan worden gemonteerd en je kunt direct gebruik maken van het warme water. Je kunt een elektrische boiler kopen voor in de keuken die het water uit de cv-ketel gebruikt, maar ook eentje die al het water met elektriciteit verwarmt. Hier komen we direct bij het grootste nadeel van een elektrische boiler kopen. Het is veel duurder om water te verwarmen met elektriciteit dan met gas, dus je energierekening gaat omhoog als je een elektrische boiler kopen gaat. Je kunt echter wel altijd gebruik maken van warm water als je dit wilt, dus je moet de voordelen goed tegen de nadelen afwegen voor je een elektrische boiler kopen gaat. Daarnaast zijn er verschillende soorten boilers die ook allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Een doorstroomboiler is bijvoorbeeld efficiënter dan een andere boiler, zoals een keukenboiler. Een doorstroomboiler verwarmt het water pas als je het nodig hebt, terwijl een keukenboiler het water continu blijft verwarmen tot je het nodig hebt, waarbij veel energie verloren gaat. Met deze verschillende voor- en nadelen moet je rekening houden als je een elektrische boiler kopen gaat.

Online verschillende boilers kopen

Als je een elektrische boiler kopen wilt, kun je dit het beste via het internet doen. Een voordeel van het internet is dat er veel informatie wordt gegeven over de producten die worden verkocht, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken. Je kunt van achter je eigen pc een elektrische boiler kopen en hoeft er de deur niet voor uit. Je kunt bijvoorbeeld op www.boilergigant.nl een breed aanbod van verschillende soorten elektrische boilers vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Duo boilers
  • Doorstroom boilers
  • Indirect gestookte boilers
  • Horizontale boilers
  • Verticale boilers
  • Keukenboilers
  • Zonneboilers

Welk exemplaar het meest geschikt is, hangt af van de eisen die je stelt en waar je de boiler voor nodig hebt. Als je een elektrische boiler kopen gaat moet je dan ook goed weten wat je eigenlijk wilt. Je kunt bijvoorbeeld uit verschillende soorten keukenboilers kiezen. Je kunt een variant aanschaffen die het water zelf verwarmt met elektriciteit, maar ook eentje die het warme water uit de cv-ketel gebruikt. Dit is erg handig als je vaak veel warm water nodig hebt, omdat het water op een efficiëntere en goedkopere manier wordt verwarmd door de cv-ketel. Als je echter veel kleine beetjes warm water nodig hebt moet het warme water steeds van de cv-ketel naar de boiler stromen, waardoor veel warmte verloren gaat en de boiler het nog een keer moet verwarmen. Kijk voor meer informatie op www.boilergigant.nl als je een elektrische boiler kopen wilt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn