Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Energie vergelijken, wat voor soorten energie zijn er?

Energie wordt voor enorm veel dingen gebruikt en er zijn verschillende soorten energie. Je kunt bijvoorbeeld energie vergelijken door onderscheid te maken tussen grijze energie en groene energie. Energie kan namelijk worden gewonnen op verschillende manieren en elke manier heeft zijn voor- en nadelen. Enkele voorbeelden zijn:

 • fossiele brandstoffen
 • waterkracht
 • windenergie
 • aardwarmte
 • zonne- energie
 • kernenergie
 • biomassa

Fossiele brandstoffen vallen onder grijze energie, energie komt vrij door een proces van verbranding van stoffen zoals olie, kool en gas. Fossiele brandstoffen zijn een bron van energie die al heel lang wordt gebruikt maar het heeft grote nadelen. Het gebruiken van fossiele brandstoffen is helemaal niet duurzaam omdat het stoffen zijn die geleidelijk aan opraken. Daarnaast is het niet goed voor het milieu omdat er schadelijke stoffen vrijkomen bij de verbranding van stoffen zoals olie, kool en gas. CO2 komt vrij en dit draagt bij aan het broeikaseffect. Hierbij ontstaat er een steeds groter gat in de ozonlaag, waardoor het steeds warmer wordt op aarde. Ten gevolge hiervan drogen hele delen van de wereld uit en andere delen zullen onder water komen te staan doordat de ijskappen gaan smelten. Omdat er nadelen gepaard gaan met het opwekken van grijze energie is energie vergelijken belangrijk. Groene energie heeft namelijk veel voordelen, waardoor u misschien zou willen overstappen naar een maatschappij die ‘groene’ of ‘schone’ energie aanbiedt. Zo kan energie worden opgewekt door gebruikt te maken van de zon als energiebron. Met zonnepanelen of zonnecellen kan zonne- energie actief worden verkregen. Met zonnepanelen kan water worden verwarmd en met zonnecellen kan zonne-energie worden omgezet in elektriciteit. Ook wind kan als bron van energie worden gebruikt. U heeft vast weleens windmolens zien staan op plaatsen waar veel wind voorkomt. Wind is een heel duurzame en milieuvriendelijke bron voor energie. Met windturbines kan wind worden omgezet in elektriciteit. Een ander mooi voordeel van windenergie is dat het niet heel duur is. U kunt tegenwoordig al voor dezelfde prijs windenergie krijgen in plaats van energie die is gewonnen vanuit kool en gas. Wanneer we energie vergelijken door kernsplitsing met energie door het fossiele brandstoffen zijn er voordelen van kernenergie. Kernenergie is een methode waarbij warmte wordt geproduceerd aan de hand van kernsplitsing. Door de warmte kan water worden omgezet in stoom en dit kan worden gebruikt om turbines aan te drijven die vervolgens elektriciteit kunnen produceren. Het heeft geen CO2 uitstoot, echter het heeft wel een ander nadeel. Er komt namelijk radioactief afval vrij bij kernsplitsing en dit is bijna niet afbreekbaar en slecht voor het milieu. Als u veel belang hecht aan het milieu is het energie vergelijken van belang.

Energie vergelijken per aanbieder

Als u de beste aanbieder van energie wilt vinden die bij u past moet u energie vergelijken qua bron van energie maar natuurlijk ook qua prijs. In Nederland zijn er een aantal hele grote aanbieders van energie, een anaal bekende zijn Eneco, Essent en Nuon. Maar er zijn veel meer aanbieders van energie. Enkele voorbeelden zijn:

 • Greenchoice energie
 • Westland Energie Servies
 • de Groene Belangenbehartiger
 • Nederlandse Energie Maatschappij

Bij energie vergelijken tussen vele verschillende aanbieders komt naar voren dat de Nederlandse Energie Maatschappij een hele goede aanbieder is. Zij richten zich namelijk vooral op de consument en om dit goed te kunnen doen zijn zij heel eerlijk en transparant. Bovendien bieden zij energie aan voor hele scherpe prijzen en u kunt kiezen voor groene energie. Zij bieden namelijk energie aan die is gewonnen aan de hand van waterkracht en wind. Bij het energie vergelijken komt ook Greenchoice Energie naar voren als een goede energie leverancier. U kunt hier terecht voor particulier energie verbruik maar ook voor een energie aansluiting bij kleine bedrijven. Greenchoice bedient momenteel al ruim 200.000 huishoudens en of klanten en biedt u uitsluitend groene energie aan. Verder kunt u terecht bij Westland Energie Services voor een energie abonnement. Westland Energie Services is een relatief kleine energie leverancier. Zij bieden slechts energie aan 40.000 huishoudens. Het voordeel van deze kleinschaligheid is dat ze een goede service bieden voor hun klanten en goede prijzen kunnen aanbieden. Bij energie vergelijken komt ook de Groene Belangenbehartiger naar voren als een goede aanbieder. Deze leverancier is oorspronkelijk een dienstverlenend bedrijf dat zich richt op de agrarische sector. Doordat zij zich hebben gericht op een specifieke tak, kunnen zij de agrarische taal en cultuur spreken. De Groene Belangenbehartiger hecht veel waarde aan goede service voor uw klanten waardoor u altijd met vragen en klachten terecht kunt. Tegenwoordig kunt u ook terecht als huishouden bij de Groene Belangenbehartiger. U bent hier verzekerd van eerlijke energie en persoonlijk contact.

Waar kunt u terecht voor een goed energie abonnement?

Als u gaat energie vergelijken kunt u gebruik maken van de website energievergelijking.nl. Zij kunnen u helpen met het maken van de optimale keuze. Zij kunnen met behulp van persoonlijke informatie zoals het energieverbruik van uw gezin en uw huisadres energie vergelijken voor u. Met een gemakkelijk stappenplan kunt u een aanvraag doen. De werknemers zullen dan energie vergelijken door te kijken naar prijzen. Zij hebben namelijk alle kosten van energie leveranciers een rijtje en hebben beschikking over alle actuele informatie. Verder zullen zij bij het energie vergelijken kijken naar het soort energie dat wordt aangeboden. Twijfel dus niet langer, maak gebruik van de website bij het zoeken van de beste aanbieder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn