Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Erotische beelden

boxmarkt - erotische beeldenAls mensen horen over erotische beelden, dan denken ze vaak al snel aan pornografische toestanden. Maar daarbij wordt vergeten dat naaktportretten al eeuwenlang gemaakt zijn en waarschijnlijk een van de oudste kunstvormen zijn. Als we kijken naar bekende beeldhouwwerken en schilderingen van vele eeuwen geleden, dan valt op dat eigenlijk alle afgebeelde personen in ieder geval gedeeltelijk naakt zijn en velen zelfs helemaal onbedekt zijn. Dit valt al onder erotische beelden en daarmee kunnen we dus stellen dat dit een zeer oude en zeer gerespecteerde vorm van kunst is. Het heeft dan ook niet per se te betekenen dat het kunstwerk een lustopwekkend object moet zijn, voor veel kunstenaars was het eenvoudigweg de bedoeling om de schoonheid van het menselijk lichaam in een beeld te vangen. Of dit nu om het vrouwenlichaam ging of om het mannelijke schoon, dat was niet direct relevant. Er werden de ene keer hele verhalen mee uitgedrukt, bijvoorbeeld uit de mythologie of uit religie, andere keren werd er een enkele persoon afgebeeld, soms een echt portret, een andere keer ook hier een verzonnen figuur. Erotische beelden hebben dus een lange geschiedenis en blijven al jarenlang zeer gewaardeerd door mensen wereldwijd.

Vele soorten erotische beelden

Hierboven hebben we het vooral gehad over erotische beelden in de letterlijke betekenis van beeld, namelijk in de vorm van beeldhouwwerken. En natuurlijk is dat een zeer belangrijke kunstvorm geweest in de geschiedenis en nog steeds wordt er veel gebruik van gemaakt. Maar daarnaast zijn er ook andere vormen mogelijk, zoals schilderingen, tekeningen en fotografie. Kunstenaars hebben immers vele soorten materialen tot hun beschikkingen. Een vorm die mensen zelden aanstootgevend zullen vinden, zijn de erotische beelden in de zin van beeldhouwwerken of gegoten beelden. Dit heeft te maken met het feit dat deze beelden vaak wat minder details kennen, dat de intieme delen niet heel exact zijn weergegeven. Hierdoor zijn ze voor heel veel locaties geschikt. Bij schilderijen en tekeningen kan dat anders liggen. Sommige schilders en tekenaars kiezen ervoor om hun model dan wel naakt te tekenen of schilderen, maar kiezen er tegelijkertijd voor om de geslachtsdelen niet of niet prominent naar voren te laten komen. Anderen kiezen daar juist wel voor en laten hun model in een uitdagende pose plaatsnemen. Dat levert natuurlijk een heel ander soort resultaat op en niet iedereen zal dit even mooi vinden. Met fotografie hebben mensen vaak het snelst moeite en dat heeft dan vaak te maken met het feit dat het zo levensecht is. Het is echt de mens zelf die je ziet, de kunstenaar verandert er niets aan. Waar men het vaak geen enkel probleem vindt om kinderen te confronteren met stenen erotische beelden of een bronzen sculptuur, ligt dit bij naaktfoto’s toch vaak anders.

Kies een van de objecten van Boxmarkt.nl

Erotische beelden kunnen mensen dus in meer of mindere mate aanspreken en daarbij kan de gekozen kunstvorm een grote rol spelen. Houd jij van erotische beelden en zou jij er graag één in huis willen hebben? Dan moet je zeker eens bij Boxmarkt.nl een kijkje nemen. Zij bieden een ruime collectie op dit gebied. Een collectie die bovendien steeds wisselt, het is dus van belang je slag te slaan op het moment dat je iets tegenkomt dat jou aanspreekt. Je kunt bij hen bijvoorbeeld kiezen voor:

  • schilderijen
  • tekeningen
  • foto’s
  • sculpturen
  • gravures

Neem gerust eens een kijkje op hun website om de verschillende mogelijkheden tot je te nemen en te bepalen wat voor soort erotische beelden jou het meest aanspreken. Boxmarkt.nl biedt van ieder kunstwerk altijd vele foto’s, zodat jij je een goed beeld er van kunt vormen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn