Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Goedkoopste energieleverancier

Ben jij ook op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Zo niet, dan zou je dit zeker eens moeten overwegen te gaan doen! Zonder dat we het door hebben, betalen de meesten van ons namelijk veel meer voor gas en licht dan nodig is en dat is natuurlijk zonde. We kunnen ons geld immers maar één keer uitgeven en we doen dit dan uiteraard liever aan leuke dingen dan aan noodzakelijke zaken. Het verlagen van je energierekening is een heel effectieve manier om iedere maand wat meer geld over te houden. Natuurlijk hoef je hiervoor niet meteen de goedkoopste energieleverancier uit te gaan kiezen, je kunt er ook voor kiezen om jouw verbruik zo laag mogelijk te laten zijn, door bijvoorbeeld de thermostaat wat lager te draaien of wat minder elektrische apparaten te gebruiken. Daar doe je het milieu een plezier mee en ook je portemonnee zal hier zeker blij van worden. Maar ook overstappen kan een goede bijdrage leveren aan het creëren van een lagere energierekening. Er bestaan namelijk best wel wat verschillen in de tarieven van de diverse leveranciers. Het vinden van de goedkoopste energieleverancier kan dan ook zeker een positief effect hebben op jouw bankrekening!

Vind goedkoopste energieleverancier

Hoe ontdek je nu wie de goedkoopste energieleverancier is? Je kunt hiervoor zelf aan het rekenen gaan, maar dit is nog niet zo heel eenvoudig. Als eerste moet je dan immers ontdekken welke energiemaatschappijen er in Nederland allemaal zijn en dat zijn er veel meer dan jij waarschijnlijk gedacht zult hebben. Op al deze websites moet je de pagina’s met tarieven vinden en dan moet je dit nog allemaal op een rijtje gaan zetten voor jezelf. En dat is al veel werk, maar dan ben je er nog niet. De goedkoopste energieleverancier vind je enkel door de tarieven te vergelijken met jouw verbruik. Kijk maar eens goed naar de laatste jaarafrekening die je hebt gehad, je ziet dan diverse kostenposten staan. Een daarvan is het vastrecht, waarvan je misschien verwacht dat dit bij iedereen even hoog is, maar dat is dus niet het geval. Er zitten grote verschillen tussen de diverse maatschappijen wat dit betreft. Dus niet alleen de verbruikstarieven zijn verschillend, maar ook de kosten voor vastrecht. Het komt dus echt aan op veel rekenwerk, wil je op deze manier ontdekken wie in jouw geval de goedkoopste energieleverancier is.

Zo kun je gemakkelijk vergelijken en overstappen

Nu is het zo dat er gelukkig een eenvoudigere oplossing is en dat is gebruik maken van de vergelijkingssite GoedkoopsteEnergie.com. Zij kunnen voor jou heel snel uitrekenen wie in jouw situatie de goedkoopste energieleverancier is. Het enige wat jij zelf hoeft te doen, is wat persoonlijke gegevens in te vullen, namelijk:

  • je postcode
  • het feit of je een enkele of dubbele stroommeter hebt
  • je gasverbruik
  • je stroomverbruik
  • je huidige energieaanbieder

Als je dit hebt ingevuld, dan rekenen zij voor jou uit bij welke leveranciers jij het voordeligst uit zou zijn. Je kunt dan vervolgens ook nog selecteren op duurzaamheid, zoals zonnestroom uit Nederland of CO2 gecompenseerd gas. Ontdek jij in het door hen gegeven overzicht dat jij niet bij de voor jou goedkoopste energieleverancier een contract hebt? Dan is de kans groot dat je nu wil overstappen. Hier zien veel mensen echter tegen op, het lijkt hen veel werk om te doen. Gelukkig kan GoedkoopsteEnergie.com jou ook op dit punt helpen, zij regelen namelijk graag de hele overstap voor jou. Ze zeggen jouw oude energiecontract op en sluiten een nieuwe voor jou af bij de voor jou goedkoopste energieleverancier. Zo wordt overstappen dus echt heel eenvoudig!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn