Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Graszoden of normaal gras

Graszoden zijn stukken met gras, van een bepaalde grootte, die al helemaal voor u zijn klaargemaakt. U hoeft het gras niet langer zelf te planten, de graszoden nemen deze taak voor u over. U begrijpt dat dit een boel onzekerheid wegneemt bij het aanleggen van de nieuwe grasmat. Graszoden zijn er in allerlei soorten met elk verschillende doeleinden. Deze rollen bestaan soms ook uit verschillende grassoorten. Er zijn een heleboel verschillende grassoorten, maar vaak wordt een grasmat met een aantal specifieke soorten aangelegd. Het grote voordeel van graszoden is dat ze heel erg makkelijk zijn. Niet langer hoef je zelf gras te zaaien en te hopen dat dit allemaal goed gaat. Een grote regenbui, dieren die de zaadjes opeten, weinig zon, of kinderen die het gras oplopen kunnen de grasmat niet meer verpesten. Bovendien is onderhoud veel gemakkelijker. U hoeft bijvoorbeeld geen onkruid meer weg te halen. Onkruid groeit namelijk niet door de graszoden heen, waardoor het onderhoud voortaan een kwestie is van grasmaaien en af en toe een keer sproeien. Een ander belangrijk voordeel; graszoden blijven mooi, zelfs bij veelvuldig gebruik. Het gras wordt van te voren bijna een jaar gekweekt, waardoor het erg stevig is en van goede kwaliteit, al voordat het bij u in de tuin komt te liggen. De mooie donkergroene kleur, zoals u gewent bent van de golfbaan, zal professionaliteit uitstralen en uw tuin een gezellige sfeer geven. U hoeft niet meer wakker te liggen dat uw gras de wintermaanden niet overleeft, het tuinseizoen zal elk jaar niet snel genoeg kunnen komen. Het gras is prima bestand tegen allerlei zomerse activiteiten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige barbecue in te tuin met vrienden of collega’s? Nog leuker is het om een partytent op te zetten en voor wat gezellige muziek te zorgen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de graszoden, deze zijn hier volledig tegen opgewassen. Bij graszodenkopen.nl kunt u veel meer te weten komen over verschillende graszoden en hun eigenschappen.

Functies graszoden

Graszoden kunnen in uw tuin verschillende functies vervullen. We zullen er hier drie bespreken:

  • het schaduwgazon
  • het siergazon
  • het speelgazon

Om te beginnen het schaduwgazon. Dit gazon maakt u met een apart type graszoden. Deze graszoden worden gemaakt van schaduwgras. Dit gras gedijt het best in zon arme omgevingen. Wanneer uw tuin weinig zonlicht vangt is dit het gras dat u moet kiezen. De graszoden zijn bovendien sterk. Dit type gazon is ideaal voor bijvoorbeeld spelende kinderen of huisdieren. Uw hond zal het gras niet kunnen beschadigingen en uw konijnen kunnen vrolijk rondhuppelen zonder dat u bang hoeft te zijn dat ze zich uitgraven. Het siergazon is de tweede vorm. Het siergazon is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoelt om naar te kijken. Bij graszodenkopen.nl bestaat dit gazon uit Veldbeemd, Roodzwenk en Engels raaigras. Hoewel dit gazon misschien wat mooier oogt is het geen enkel probleem dit gras te betreden. Het blijft prima opgewassen tegen bijvoorbeeld een middag in de zon liggen of spelende kinderen. De grasmat zal wel wat subtieler ogen en meer gestroomlijnd zijn. Maak dus ook weer niet te intensief gebruik van dit type gazon, dit kan het gras aantasten. Tot slot hebben we het speelgazon. Dit gras bestaat uit dezelfde soorten als het siergazon. Dit type gazon is ideaal voor bijvoorbeeld het ondersteunen van een zwembad, of het overleven onder een trampoline. Denk dus aan graszoden die veerkrachtig en sterk zijn, maar die wel goed onderhoud nodig hebben. Wanneer u de grasmat goed onderhoud, besproeit en bemest kan deze jaren mee. Vergeet ook niet om het gras geregeld te maaien. Zeker wanneer er bijvoorbeeld een zwembad op het gras staat is het verstandig het gras wat korter te houden. De drie belangrijkste functies van graszoden zijn nu besproken, maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit alles is wat u kunt doen. Eigenlijk alles wat mogelijk is met normaal gras is ook mogelijk met deze rollen.

Kosten en vervoer

Het bestellen van de zoden gaat heel eenvoudig en is helemaal niet duur. Op de website graszodenkopen.nl kunt u bovendien snel zien wat u precies zal moeten betalen. Er is een rekenmachine te vinden waarin u precies kunt invullen hoe groot u tuin is en welk type gras u wilt bestellen. De prijzen zijn als volgt:

  • met bewapening € 1,59/m²
  • zonder bewapening € 1,69/m²
  • schaduwgras € 1,89/m²

Gewapend gras is iets goedkoper dan ongewapend gras. Dit komt omdat gewapend gras met netten in positie wordt gehouden. Hierdoor hoeft het gras zelf van minder goede kwaliteit te zijn. Het kan vier keer per jaar geoogst worden. Dit in tegenstelling tot ongewapend gras, wat maar een keer per jaar kan worden verwerkt. Schaduwgras is nog iets duurder, omdat het zoals gezegd ook goed kan gedijen in zon arme omstandigheden. Bezorging gaat eenvoudig op uw huisadres en betaling kan online of contant. Bij contante betaling wordt 25 euro extra administratie kosten in berekening gebracht. U kunt ook kiezen of u mest mee laat bezorgen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de graszoden zelf op te komen halen. Dit kunt u doen bij de vestiging in Drouwen. Er worden dan uiteraard geen vervoerskosten in rekening gebracht. Wanneer u op werkdagen voor 13:00 besteld, heeft u de bestelling de volgende dag al in huis. Ga snel naar de website en bestel vandaag nog. U geniet dan morgen al van uw prachtige nieuwe grasmat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn