Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Grote hanglampen bieden vele mogelijkheden

Wil jij je woning, je kantoor of welke andere ruimte dan ook maar een stoere uitstraling geven? Dan zijn grote hanglampen een uitstekende keus. Veel mensen vergissen zich in het effect dat lampen op een ruimte kunnen hebben. Zij zien het kiezen van een lamp meer als een praktisch gegeven dan als een manier om sfeer en uitstraling toe te voegen. Natuurlijk is het praktische aspect ook erg belangrijk, je koopt een lamp natuurlijk omdat deze voor voldoende verlichting moet zorgen. Dit aspect zit bij grote hanglampen echter zeker wel goed. Door de ruime kap die zij hebben, zorgen zij ervoor dat zij het licht goed verspreiden. Draai je er een lamp in die veel kracht heeft, dan zullen grote hanglampen voor een sterk verlichte ruimte zorgen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor op kantoor of voor boven je werktafel. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een minder krachtige lamp in te draaien. Op die manier krijg je zachtere verlichting en creëer je een meer ontspannen sfeer. Dit is bijvoorbeeld heel geschikt voor de woonkamer, maar ook voor in een restaurant of een bar. Grote hanglampen zijn dus niet enkel geschikt om ervoor te zorgen dat een ruimte goed verlicht is, dat de verlichting dusdanig sterk is dat je bijvoorbeeld alles heel goed kunt lezen. Nee, ze zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als sfeerverlichting. Het ligt er maar net aan waar jij zelf de voorkeur aan geeft en aan wat de functie van de betreffende ruimte is. Op kantoor heb je immers geen behoefte aan sfeerverlichting, terwijl je in een restaurant dit juist wel wilt bereiken. Wat jouw doel ook is, zeker is dat je het met grote hanglampen kunt bereiken.

Verschillende soorten grote hanglampen

Naast het praktische aspect, is het bij de aankoop van lampen zoals gezegd ook erg belangrijk om op de uitstraling ervan te letten. Natuurlijk is het belangrijk dat een ruimte op de juiste manier verlicht wordt, heel sfeervol of juist heel fel en helder, maar het uiterlijk van de verlichtingsbron is voor het interieur ook erg belangrijk. Bij grote hanglampen denk je in de eerste plaats aan een enkele lamp met een brede kap. Maar daarnaast kun je ook denken aan bijvoorbeeld meerdere lampen op een rij of een ontwerp waarbij de hanglamp bestaat uit een frame met daarin veel kleine lampjes. Er zijn echt veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op het model en het ontwerp van grote hanglampen. Van robuuste industriële exemplaren, tot meer verfijnde designlampen, het is allemaal mogelijk en het valt allemaal binnen de categorie grote hanglampen. Naast verschillen in het model van de lamp, zijn er natuurlijk ook nog veel verschillen mogelijk wat betreft kleur, materiaal en uitstraling. Sommige grote hanglampen hebben, ondanks hun formaat, toch een wat meer verfijnde uitstraling. Bijvoorbeeld omdat ze bestaan uit vele kleine lampjes of uit een elegante eclipsvormige ring. Andere modellen zijn juist meer stoer, doordat ze gemaakt zijn van robuuste materialen en doordat ze fors van formaat zijn. Ook de gebruikte kleur speelt natuurlijk een grote rol bij de uitstraling die een hanglamp heeft. Een lamp van rood gespoten metaal heeft zorgt natuurlijk voor een heel andere sfeer dan een exemplaar dat niet geverfd is en gewoon de eigen grijzige metaalkleur heeft. Ook de kleur is dus heel bepalend voor het effect dat grote hanglampen hebben op de rest van het interieur. Dit zijn allemaal zaken om mee te nemen op het moment dat je overweegt om nieuwe verlichting aan te schaffen.

Lampentoppers voor de grootste collectie lampen

Ben jij op zoek naar grote hanglampen, dan is Lampentoppers een uitstekende keus. Je vindt bij hen een ruim aanbod op dit gebied. Van eenvoudige grote hanglampen in een grove uitvoering, tot elegante en verfijnde exemplaren, zij hebben het allemaal in hun collectie opgenomen. Ook bieden zij veel mogelijkheden wat betreft kleur en materiaal. Sommige exemplaren zijn bovendien dimbaar en daardoor op nog veel meer manieren in te zetten. Natuurlijk kun je bij hen niet alleen grote hanglampen voor binnenshuis kopen, zij hebben een zeer ruime keus voor lampen die je binnen kunt gebruiken. Je kunt bij hen naast hanglampen ook terecht voor:

  • Vloerlampen: booglampen, schemerlampen, leeslampen
  • Tafellampen: lavalampen, bureaulampen, schemerlampen
  • Plafonlampen: modern, art-deco, mozaïek of met een stoffen kap
  • Wandlampen: moderne of klassieke
  • Spot verlichting: inbouwspots of opbouwspots
  • Badkamerverlichting

Voor binnenshuis hebben zij dus een zeer ruime keus, waardoor je echt voor iedere ruimte in je woning een geschikte lamp bij hen kunt vinden. Maar ook buitenshuis kun je de behoefte hebben aan goede verlichting, bijvoorbeeld bij de garage of bij je voordeur. Ook daarvoor bieden zij een oplossing, zij hebben namelijk ook een ruime collectie op het gebied van buitenlampen. Heb jij nog een armatuur waar jij wel tevreden mee bent, maar bevalt de kap je niet meer zo of is deze beschadigd? Dan kun je bij hen losse lampenkappen kopen. Zij hebben verschillende standaardmodellen in hun collectie opgenomen, maar je kunt er ook voor kiezen om een exemplaar op maat te laten maken. Heb je bijvoorbeeld een keer grote hanglampen gekocht en staat het uiterlijk ervan je niet helemaal meer aan, dan kun je bij hen dus gewoon een nieuwe kap kopen en zo meteen een heel andere stijl creëren. Lampentoppers biedt dus niet alleen grote hanglampen, maar eigenlijk alles op het gebied van verlichting!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn