Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Hanglampen, de perfecte woonaccessoire

Hanglampen zijn de perfecte accessoire voor boven uw keukentafel, voor in uw woonkamer en op allerlei andere plekken. Er is een brede keuze in hanglampen bij Directlampen.nl, wat het moeilijk kan maken om een keuze te maken. Daarom helpen we u graag met tips en adviezen waar u moet letten bij uw aanschaf.

Waar let u op met het aanschaffen van hanglampen?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen als u een hanglamp gaat aanschaffen. Daar moet u natuurlijk wel rekening mee houden, want anders doet u misschien een miskoop. En dat is jammer, want een hanglamp waar u tevreden mee bent kunt u wel 10 jaar mee doen. Het is dan ook belangrijk om goed op letten wat u koopt en de voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten. Het is verstandig te letten op het volgende:

 • het energie label van de hanglamp
 • de manier waarop u de hanglamp kunt bedienen
 • de kleur waarin de hanglamp beschikbaar is
 • de sfeer die de hanglamp aan uw ruimte geeft
 • de prijs van de hanglamp

Wij begrijpen hoe belangrijk deze factoren voor u zijn en daarom kunt u bij Directlampen.nl gemakkelijk filteren op deze factoren, zodat u snel de hanglamp kunt vinden die bij uw interieur past. Omdat een hanglamp een lamp is die vaak aan staat, is het energie label belangrijk om mee te nemen. Dit energie label zegt namelijk iets over de zuinigheid van de hanglamp die u aanschaft. Wat hierin een grote rol speelt is het type lamp dat de hanglamp gebruikt. De hanglampen van Directlampen.nl gebruiken spaarlampen of LED-lampen. De LED-lampen zijn de zuinigste soort, maar geven wel een ander licht dan spaarlampen. Dit is echter wel aan het veranderen en LED-lampen beginnen steeds meer op ‘gewoon’ licht te lijken. Alle LED-lampen die wij aanbieden bij Direclampen.nl hebben een A+ energie label. Dit is het zuinigste wat wij aanbieden. Onze spaarlampen hebben een energie label wat tussen de A++ en de E ligt, met A++ het zuinigst. Ook kunnen sommige hanglampen worden gebruikt met iedere soort lamp, zodat u zelf de zuinigste of mooiste lamp uit kunt kiezen. Sommige van onze hanglampen kunnen worden bediend met een dimmer. Zo kunt u de lamp feller of zachter laten schijnen met een dimmer aan de muur of op de lamp zelf. Sommige hanglampen hebben een pulsdimmer en andere hebben een draaidimmer. Dit is belangrijk om te weten, want het type dimmer dat u op de lamp aansluit hangt hier van af. Let u dus hierop, als u een dimmer wilt gebruiken in combinatie met uw hanglamp.

Welke hanglamp is geschikt voor mijn interieur?

De vraag: ‘Welke hanglamp is geschikt voor mijn interieur?’ is een vraag die wij vaak horen en die ook erg belangrijk is om te bepalen welke hanglamp u moet kopen. Echter, uiteindelijk bent u degene die het antwoord het beste weet. U kent uw interieur het beste en u weet waar u heen wilt met uw stijl. Wel kunnen we u een paar aanwijzingen geven, zodat u weet waar u moet letten. U let natuurlijk op de kleur, want die is erg belangrijk voor de uitstraling van uw lamp. Een felroze lamp geeft een hele andere uitstraling aan uw interieur dan timide witte lamp. Daarnaast is de sfeer van uw lamp belangrijk, daarom hebben wij onze hanglampen overzichtelijk geordend op de sfeer die ze uitstralen. Iedere hanglamp heeft een unieke uitstraling, die erg afhankelijk is van de kleur waar de lamp is afgewerkt. Omdat wij begrijpen dat de kleur erg belangrijk voor u is om de keuze te kunnen maken uit onze ruime assortiment hanglampen, kunt u natuurlijk filteren op kleur binnen onze hanglampen. Zo kunt u snel of de kleur die in gedachten had voor uw hanglamp, ook beschikbaar is en goed bij uw interieur past. Wij bieden onder andere de volgende kleuren aan:

 • bronskleurig
 • wit
 • zilver
 • zwart
 • chroom
 • geborsteld staal

Maar ook minder neutrale kleuren zijn bij een optie. De sfeer van onze hanglampen hebben wij voor u overzichtelijk ingedeeld in de volgende categorieën:

 • design
 • eigentijds klassiek
 • industrieel
 • klassiek
 • modern

Deze categorieën zeggen veel over het soort interieur waar de lamp bij past. Wij raden u dan ook om eerst te bepalen in welke sfeercategorie uw interieur valt. Als u dat gedaan heeft, dan kunt u door die categorie gaan bladeren en op zoek gaan de hanglamp voor uw stijl. De laatste belangrijke factor voor u is natuurlijk de prijs van uw hanglamp. Daarom bieden wij onze hanglampen aan in verschillende prijscategorieën, zodat er altijd een lamp is die in uw prijscategorie valt. U kunt gemakkelijk een prijsbereik aangeven, zodat u altijd binnen uw budget blijft. Of u nou een groot of klein budget heeft, bij ons kunt altijd terecht en vindt u altijd de perfecte hanglamp voor uw interieur. Bent u dus op zoek naar hanglampen om uw interieur helemaal af te maken? Bij Directlampen.nl bieden we meer dan 200 hanglampen aan, zodat u altijd iets kunt vinden wat helemaal bij u past. Van een kleine hanglamp tot een grote klassieke hanglamp. Maar ook vindt u bij ons meerdere kleine hanglampen, speelse hanglampen voor in de kinderkamer en bijzondere hanglampen in bijvoorbeeld industriële stijl. Met verschillende keuzes in energie label, prijs en kleur vindt u altijd wat u wilt. En met onze gratis verzendingen kunt u snel genieten van uw nieuwe hanglamp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn