Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Hoe vind ik de goedkoopste energie?

Het vinden van de goedkoopste energie hoeft niet moeilijk te zijn als je weet waar of hoe je moet zoeken. Elke leverancier hanteert in principe eigen tarieven. Dat betekent dat er altijd variatie bestaat wat betreft de prijzen van de verschillende energieleveranciers. Toch liggen die verschillen niet heel ver uit elkaar, want ze moeten immers met elkaar concurreren. Het is dus geen optie om ver boven de goedkoopste energie te gaan zitten, want dan zal er geen consument zijn die kiest voor die dure energieleverancier. Tevens heeft het uiteraard ook geen zin om prijzen aan te bieden die ver onder het gemiddelde liggen, want dan kun je als leverancier geen winst maken. De verschillen tussen de goedkoopste energie en de duurste energie zijn dan ook niet heel erg groot. Daar komt bij dat de verschillen gecompenseerd worden door de welkomstcadeaus. Stel dat de goedkoopste energie op jaarbasis 1200 euro kost. Een andere leverancier levert stroom voor 1300 euro per jaar. Dat betekent dat de leverancier van 1200 euro in principe de goedkoopste energie levert. Maar dat betekent niet dat het ook de goedkoopste energieleverancier is. Het kan bijvoorbeeld best gebeuren dat de energieleverancier die jouw een contract aanbiedt van 1300 euro ook een welkomstcadeau biedt in de vorm van 200 euro korting. Dat betekent dat je dat eerste jaar 1100 euro betaalt. Dat is dus 100 euro goedkoper dan de goedkoopste energie. Het jaar daarop betaal je uiteraard wel weer 1300 euro, maar als het een 1 jarig contract betreft, dan kun je immers gewoon weer overstappen. Als je dus slim bent en alle aanbiedingen in de gaten houdt, dan kun je jaarlijks een hoop geld besparen op je energie rekening. Het loont dan ook zeker de moeite om jaarlijks over te stappen, zodat je kunt profiteren van de verschillende welkomstcadeaus. Op dit moment is er een energieleverancier die klanten probeert te winnen via een Playstation. Als jij toevallig graag een Playstation wilt hebben of je je zoon/dochter een mooi cadeau wilt geven, dan kun je kiezen voor deze energieleverancier. Wil je liever aan het einde van het jaar geld terug, dan kun je kiezen voor een welkomstcadeau in de vorm van cashback. Dit bedrag krijg je terug aan het einde van het jaar en wordt verrekend met je eindafrekening. Ideaal voor wanneer je geld moet bijbetalen, want dan kun je compenseren. Maar het is ook fijn als je juist geld terug krijgt en daar dan nog eens een flink bedrag bovenop krijgt door je cashback beloning. Dit soort constructies zijn ook ideaal om geld te sparen via je de energieleverancier. Je kunt voor de zekerheid je voorschotbedrag een paar tientjes verhogen, en dan kun je dan later weer terugkrijgen.

Waar vind ik de goedkoopste energie?

Mocht je op zoek zijn naar de goedkoopste energie of de goedkoopste deal, dan kun je terecht op de website van goedkoopsteenergie.com. Via deze site kun je namelijk heel gemakkelijk alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Je ontdekt zo snel waar je de goedkoopste energie kunt vinden en je ziet ook meteen uit welke welkomstcadeaus je kunt kiezen. Vrijwel alle leveranciers hebben een welkomstcadeau in de aanbieding. Dit kan dus ook van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een kortingspercentage
  • Een vast bedrag korting
  • Korting op groene stroom
  • Cashback
  • Playstation
  • Tablet

Vul je postcode in en vergelijk!

Via de site kun je je postcode invullen en je gemiddelde verbruik. Vervolgens zie je meteen alle energieleveranciers op een rij en je ziet ook wat je op jaarbasis ongeveer kwijt zult zijn. Ontdek dus snel wat jij kunt besparen op jaarbasis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn