Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Hondentrimsalon

Voor hondenbezitters is het altijd raadzaam om hun trouwe viervoeter af en toe eens mee te nemen naar de hondentrimsalon. Dat geldt natuurlijk hoe dan ook voor langharige honden, zij hebben gewoon af en toe een goede behandeling nodig, anders ziet hun vacht er op een gegeven moment gewoon verschrikkelijk uit en dat wil je natuurlijk voorkomen. Niet alleen omdat dat er niet mooi uit ziet, maar ook omdat het voor je dier gewoon niet prettig is als hij overal klitten heeft waar modder en andere rommel in blijft zitten. Een hondentrimsalon kan helpen door de hondenvacht met regelmaat goed schoon te wassen en uit te kammen. Ook kan een knipbeurt af en toe geen kwaad. Door hier aandacht aan te besteden, kun je er voor zorgen dat jouw dier prettig in zijn vacht zit en zich goed voelt. Als baasje wil jij natuurlijk het beste voor je viervoeter en daar hoort een regelmatig bezoekje aan de hondentrimsalon in het geval van langharige rassen dus echt zeker bij!

Hondentrimsalon voor meer dan de vacht

Maar een hondentrimsalon kan niet alleen handig zijn voor langharige dieren, ook kortharige rassen hebben er baat bij om hier af en toe naar toe te gaan. Bij een goede salon kunnen ze namelijk veel meer dan enkel trimmen, je kunt hier ook terecht voor bijvoorbeeld:

  • nagels knippen
  • oren schoon maken
  • reiniging van het gebit
  • controleren van anaalklieren

En dit zijn natuurlijk zaken waar alle honden, ongeacht het ras, last van kunnen krijgen. Als jouw beestje voornamelijk op het gras loopt, dan zullen de nagels niet zomaar slijten tijdens het lopen. Dit kan resulteren in nagels die echt te lang worden en dat wordt onprettig om op te lopen. Je hond zal proberen ze zelf kort te bijten, maar dat zal vaak niet goed lukken. Het is dan een beter idee om ze in de hondentrimsalon korter te laten knippen, zodat het voor jouw dier weer prettig aanvoelt. Het schoonmaken van de oren is ook van belang, in de salon zullen dode haren uit de hondenoren verwijderd worden, om zo te voorkomen dat er hierdoor oorontstekingen zullen ontstaan. Een gezond gebit is voor dieren net zo belangrijk als voor mensen, het is dus niet vreemd dat het van belang is om hier de nodige aandacht aan te schenken. Soms is een reiniging noodzakelijk om alles in een goede conditie te houden en ervoor te zorgen dat jouw hond zonder problemen kan blijven eten. En tot slot de anaalklieren, deze kunnen verstopt komen te zitten en dat kan veel jeuk geven. In de hondentrimsalon kunnen ze leeggemaakt worden, waardoor dit probleem verholpen wordt.

Uitstekende behandeling voor iedere hond

Als jij een hondentrimsalon uitzoekt, dan wil je natuurlijk zeker weten dat deze personen weten wat ze doen en dat ze goed met deze huisdieren overweg kunnen. Zoek jij een professional op dit gebied in de omgeving van Putten, dan is Hondentrimsalon Heidi een heel goede keus. Zij kan ieder hondenras helpen met de hierboven genoemde zaken. Bovendien biedt zij ook behandelingen aan tegen vlooien. Bij het trimmen wordt er altijd rekening gehouden met de rasstandaard, maar ook met jouw persoonlijke wensen voor het uiterlijk van jouw huisdier. Bovendien wordt er ook naar het karakter van het dier gekeken, heeft de hond een stoer karakter, dan past daar natuurlijk geen lieflijk uiterlijk bij. Ook dit wordt dus bekeken voordat er tot trimmen overgegaan wordt. Wil jij ervoor zorgen dat jouw hond er mooi uitziet en dat hij gezond blijft, dan moet je er dus zeker voor kiezen om naar Hondentrimsalon Heidi te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn