Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Huis bouwen

Een huis bouwen is een droom die veel mensen niet zien uitkomen. En dat is zonde want het hoeft helemaal niet zo duur te zijn als u eigenlijk denkt dat het is. Sterker nog, als u wat geld heeft opgespaard en u hebt een kavel gekocht, dan kunt u doen en laten wat u er mee wilt. Zelf een huis bouwen is wel iets dat u niet zo maar mag gaan doen want er moeten professionele en gelicenseerde mensen aan de slag met de verschillende types leidingen dat uw huis uiteindelijk zal hebben. Het is begrijpelijk dat als u in de woningbouw werkt of hebt gewerkt denkt dit zelf wel aan te kunnen, maar wij raden het aan om het huisbouwen aan een professioneel bedrijf over te laten. Bent u woonachtig in Overijssel, dan is er een bedrijf die dit in een handomdraai voor u kan realiseren in deze provincie maar ook zeker er buiten. Zij beschikken over de juiste ervaring, hebben de mankracht in huis en tevens de architecten die een heel bouwplan voor u kunnen optekenen. Uiteraard staat u er geheel vrij in om ons te helpen met het huis bouwen of in ieder geval het toezicht van het huis bouwen. Zo kunt u direct ingrijpen als u het niet eens bent met een bepaalde constructie of een bepaalde stijl die ze proberen door te voeren. Dat is helemaal niet erg, zo blijft het voor Poppink, de naam van ons bouwbedrijf, een uitdaging. Een huis bouwen is namelijk keer op keer een leerproces. Nergens is de grond gelijk en overal hebben mensen andere wensen over de precieze constructie van de muren en de kamers. Dat maakt het huis bouwen voor dit bedrijf ook zo leuk want geen dag is dezelfde. Daarnaast komen er nog allerlei andere zaken waar ze nauwelijks zicht op hebben om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan het afwisselende weer. Bij regen kan er moeilijk gebouwd worden en in de felle zon is het ook niet altijd even prettig om een muurtje te metselen.

Wij kunnen in een razendsnel tempo een huis bouwen

Voor het huis bouwen hebben we op onze site enorm veel tips geplaatst. Deze helpen u hopelijk bij het regelen en gereed maken voor allerlei zaken. Zo kunt u uw huis bouwen waar u al jaren van droomt. We zullen in deze alinea een aantal van die tips toelichten. We beginnen bij de aankoop van een kavel. Hiervoor zijn er een viertal punten die erg belangrijk zijn om in ogenschouw te nemen:

  • ga bij de gemeente na wat de bebouwingsvoorschriften zijn zodat dit op tijd geregeld is
  • vraag deskundig advies of de prijs- en kwaliteitverhouding goed is
  • bekijk of de infrastructuur (wegen, winkels, spoorlijn) in de toekomst veranderd wordt
  • vraag om een schoongrondverklaring. Dit is een juridisch document waarin staat dat de bodem niet verontreinigd is en er dus zonder enig risico gebouwd kan worden

Als al deze punten positief beantwoord kunnen worden dan staat er niets meer in de weg om de bouwkavel aan te schaffen en kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het huis bouwen. Een tweede tip is het ontwerp van de tuin. Tijdens het huis bouwen wordt de tuin vaak ook alvast aangelegd. Denk er dus om dat je deze tuin ook direct laat ontwerpen door een tuinarchitect. Op die manier is er een goede overgang van huis naar tuin. U wilt niet in een modderpoel stappen als u eventjes buiten gaat zitten. Wellicht is het handig om eens in de omgeving te kijken naar wat voor een tuin zij hebben voordat u een hovenier inschakelt. Denk ook aan de toekomst en aan moeder Aarde. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonne-energie. Deze vorm van stroomvoorziening heeft ongetwijfeld de toekomst. Het scheelt u daarbij ook aanzienlijk in uw portemonnee. En dat is al helemaal het geval als u het combineert met dubbele beglazing en een goede isolatie. Spouwmuurisolatie is absoluut een must tijdens het huis bouwen.

Neem eens contact op met onze klantenservice.

Uiteindelijk gaat het toch om uw eigen droomhuis. Een huis bouwen kunt u aan ons overlaten, maar bedenk van te voren goed hoe u dit wilt realiseren. We maken daarom graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij u thuis of bij ons op het kantoor in Fleringen. De koffie staat daar altijd klaar. U kunt ook langskomen bij onze andere vestiging in Raalte. We zullen eerst een offerte opstellen waar u zeker niet direct aan vast zit. Is alles uiteindelijk geheel in wens, dan zullen we pas dan overgaan tot het huis bouwen. U vindt op de site ons mailadres en de telefoonnummers van beide kantoren. Hopelijk kunnen we dan samen met u binnenkort beginnen met het huis bouwen. Overigens zijn wij niet alleen in te huren voor het bouwen van uw huis. We kunnen ook uw huis verbouwen als daar behoefte naar is. Het kan hierbij gaan om een renovatie of zelfs een totale sanering. Wij zijn van alle markten thuis, dus u zegt het maar. Een uitbouw is ook nooit weg of hebt u liever een totaal nieuwe indeling van uw kamers? Laat het ons weten en wij realiseren het in no time. Het kan tevens weleens helpen dat wanneer een huis al voor langere tijd te koop staat, het huis te verbouwen en te optimaliseren. Dan is de verkoop ongetwijfeld een stuk sneller van de baan en kan u beginnen met een nieuw huis bouwen. Tot snel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn