Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Infrarood verwarming

Als het aankomt op het verwarmen van gebouwen, dan beschikken we tegenwoordig over verschillende mogelijkheden. Een van de nieuwste opties op dit gebied is de infrarood verwarming. Doordat het nog niet zo heel lang bestaat, zal het lang niet voor iedereen bekend zijn wat dit is. Wat houdt het nu precies in? Bij deze verwarmingsbron wordt er gebruik gemaakt van de kracht van infrarode straling. Dit gegeven is misschien wel bekend van speciale lampen die bedoeld zijn voor het herstellen van spierpijn en andere klachten. De straling is volkomen onschadelijk en daardoor kan infrarood verwarming absoluut veilig gebruikt worden. Een groot voordeel van dit verwarmingssysteem is dat het niet de lucht verwarmt, maar objecten en personen. De stralen worden dus direct verzonden naar jou, waardoor je echt van binnen warm wordt. Dat is natuurlijk niet alleen heel effectief, het is ook heel erg prettig en aangenaam.

Uiterlijk van infrarood verwarming

Hoe ziet een systeem van infrarood verwarming er nu eigenlijk uit? Het gaat hierbij om dunne panelen die je op iedere gewenste plaats op kunt hangen en aan kunt sluiten op je gewone stroomnetwerk in huis, je bedrijf of welke locatie dan ook. Zo kun je er bijvoorbeeld één ophangen aan het plafond boven de bureaus, zodat de mensen die daarachter zitten te werken goed verwarmd kunnen worden. Maar ook kun je de panelen van de infrarood verwarming aan de muur ophangen. In het verleden waren deze alleen in het wit verkrijgbaar, maar de nieuwste exemplaren zijn ook met een mooie print erop te krijgen. Daardoor fungeren ze eigenlijk ook als muurdecoratie en geven zij jouw wand meteen een mooie uitstraling. Dit is voor heel veel locaties natuurlijk een uitstekend idee. Het past in woningen, maar ook in kantoorruimtes, in kantines of winkels. Ze zijn bovendien niet alleen aangenaam in gebruik en mooi in uiterlijk, infrarood verwarming is ook nog eens heel duurzaam. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat ze rechtstreeks personen verwarmen en niet alle lucht er om heen. Hierdoor is er veel minder energie nodig voor eenzelfde gevoel van behaaglijkheid. Daarbij komt nog eens dat ze op stroom werken, wat groen opgewekt kan worden. Zo kun je op een energieneutrale manier ruimtes verwarmen. Helemaal interessant is het natuurlijk om de infrarood verwarming te laten werken op je eigen zonnepanelen, dan weet je helemaal zeker dat het volkomen duurzaam werkt!

HeatXL is de expert

Ben jij op zoek naar een leverancier van producten op het gebied van infrarood verwarming, dan is HeatXL het adres om naar toe te gaan voor bedrijven, instellingen, groothandels en monteurs op dit gebied. Zij leveren niet alleen, zij kunnen ook de installatie ervan verzorgen voor bijvoorbeeld:

  • kerken
  • sportcomplexen
  • bedrijfshallen
  • winkels
  • kantoren

Juist voor grote ruimtes zijn ze heel geschikt, omdat het opwarmen van de lucht daar veel energie en dus geld kost. Bovendien stijgt warme lucht altijd op, wat het verwarmen van bijvoorbeeld een hoge kerk of sporthal altijd lastig maakt. Bij HeatXL verkopen ze en werken ze alleen maar de beste merken op dit gebied, zoals Welltherm en Ecaros. Deze merken staan bekend om de hoge kwaliteit die zij leveren en de lange levensduur van hun producten. Dit is natuurlijk belangrijk, jij wilt immers lang kunnen genieten van je infrarood verwarming en je wilt ook dat deze in de ruimtes genoeg warmte bieden. Ben jij op zoek naar een verwarmingsbron die effectief werkt, die er mooi uitziet en die ook nog eens duurzaam is? Dan is infrarood verwarming dus de oplossing! Op https://heatxl.com/ vertellen ze je graag meer over de mogelijkheden hiervan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn