Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Is een screen kopen de oplossing?

Is het bij jou in huis in de zomer vaak veel te warm? Dan kun je je afvragen of een screen kopen de oplossing is of dat je misschien toch beter andere oplossingen kunt gaan zoeken. Want er zijn manieren genoeg om te voorkomen dat de zon rechtstreeks je huis in kan schijnen en zo alles kan verhitten. Een screen kopen is niet de enige manier om zonneschijn buiten te houden, maar het is wel een van de meest effectieve opties die er zijn. Graag lichten we de verschillende opties uit en benoemen we de voor- en nadelen.

Hou de zon buiten

De zomers in Nederland worden steeds warmer en de temperaturen kunnen dan binnenshuis ook flink oplopen. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen zich ori├źnteren op een screen kopen of een andere manier zoeken om de zon buiten te houden. Er zijn immers diverse mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor verduisterende rolgordijnen of voor lamellen, maar je kunt ook een van de verschillende soorten zonneschermen kiezen, zoals knikarmschermen of uitvalschermen. Of je kiest voor markiezen. Er zijn dus opties genoeg, waarom dan juist kiezen voor een screen kopen? Kies je voor rolgordijnen of lamellen, dan zit de zonwering aan de binnenkant van het huis. Dat betekent dat het glas van jouw raam alsnog opwarmt, net als het beetje lucht dat tussen het glas en de raambekleding zit. Doe je de lamellen open of het rolgordijn omhoog, dan komt op die manier alsnog wat warmte naar binnen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor zonwerking van buitenaf. Markiezen zien er natuurlijk heel mooi uit en knikarmschermen en uitvalschermen hebben ook zo hun voordelen, maar als nadeel hebben ze dat ze het raam alsnog niet goed afschermen. Ze houden de zon tegen, maar de warme buitenlucht bereikt alsnog de ruiten en kan zo naar binnen trekken. Daarom is een screen kopen dus een aanrader.

Waar een screen kopen?

Screens breng je namelijk aan de buitenkant van de woning aan en vallen strak over de ruiten heen. Zo kan niet alleen de zon niet naar binnen schijnen, maar warmt het glas zelf dus ook niet onnodig op. Een screen kopen is dus een goede mogelijkheid, net als een rolluik kopen. Het verschil tussen deze twee is dat een screen nog een klein beetje daglicht doorlaat, zodat het binnen niet helemaal donker wordt, terwijl een rolluik echt volledig afsluit. Wil jij een screen kopen, dan moet je letten op de volgende punten:

  • kies je een variant met rits of zonder rits
  • welke bedieningsmogelijkheid jouw voorkeur heeft
  • hoe de kap er uit moet komen te zien
  • of de lichtdoorlatendheid 3% of 5% moet zijn
  • wat voor kleur het doek moet hebben

Dit kan natuurlijk allemaal best lastig zijn om te bepalen, daarom is het goed om de hulp in te schakelen van de experts van Direct Een Rolluik. Zij zijn gespecialiseerd in screen en rolluiken en kunnen jou daardoor uitstekend adviseren welke exemplaren het beste bij jouw woning passen. Een screen kopen wordt op deze manier een stuk gemakkelijker!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn