Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Ken je de vele voordelen van kefir al?

Ben jij al bekend met de vele gezondheidsvoordelen van kefir? Dit  drankje zit namelijk boordevol probiotica, en dat is goed voor je darmen. Bij Raw Milk Company kun je een rauwmelkse variant kopen, welke nog net wat gezonder is dan de variant die ze maken van gepasteuriseerde melk. Dit komt doordat rauwe melk ontzettend rijk is aan gezonde enzymen die vernietigd worden op het moment dat de melk wordt gepasteuriseerd. Rauwmelkse kefir is daardoor nog gezonder dan de normale variant die je bijvoorbeeld in de supermarkt koopt. Nog een belangrijke reden dat mensen kiezen voor rauwmelkse producten is dat deze veel makkelijker te verteren zijn. Als je namelijk last hebt van aan lactose-intolerantie dan komt dat doorgaans doordat het enzym lactase niet meer in de melk aanwezig is. Dit enzym heb je nodig om lactose te verwerken, maar door pasteurisatie wordt die vernietigd. Reden temeer dus om te kiezen voor rauwmelkse producten, en bij Raw Milk Company je melkproducten te kopen in plaats van in de supermarkt. Naast rauwmelkse kefir hebben ze namelijk nog veel meer rauwmelkse producten in hun assortiment, zoals:

  • Rauwmelkse hangop
  • Rauwmelkse jus de lait
  • Rauwmelkse yoghurt

Al deze producten worden gemaakt met melk van hun eigen koeien, die natuurlijke voeding te eten krijgen en vaak buiten komen. 

Hoe wordt kefir precies gemaakt?

Het eerste product dat deze producent zelf begon te maken is de rauwmelkse kefir. In al de jaren dat ze bestaan hebben ze er nog diverse andere producten aan toegevoegd, maar het recept is altijd hetzelfde gebleven. Hun kefir wordt gemaakt van de rauwe melk van hun koeien, waar zogeheten kefirkorrels aan worden toegevoegd. Dit zijn een soort samengepakte clusters van hele kleine organismen, caseïne en voedingsvezel. Deze kefirkorrels verteren als het ware een deel van de voedingsstoffen uit de melk, waardoor het voor jou makkelijker te verteren is. Het kost je lijf veel minder moeite om kefir te verteren dan normale melk, vandaar dat veel mensen daar de voorkeur aan geven. Bovendien zitten er door dit fermentatieproces ontzettend veel goede bacteriën in voor je darmen, oftewel probiotica. We weten allemaal inmiddels dat de basis van je gezondheid in je darmen ligt, en dat iedereen een goed probiotica kan gebruiken. Het drinken van dit gefermenteerde drankje is daar de perfecte manier voor. Dit wordt veel beter opgenomen dan de probiotica uit een of ander supplement omdat het veel natuurlijker is.

De aanbevolen hoeveelheid kefir die je mag drinken

Doordat het zoveel goede bacteriën bevat is het ontzettend gezond om op dagelijkse basis te drinken, maar toch is het beter om het niet teveel te nemen. Bij Raw Milk Company geven ze als leidraad dat je twee keer per dag ongeveer 100 ml mag drinken. Een van die keren het liefst in de ochtend op een nuchtere maag. Op die manier profiteer je optimaal van de goede bacteriën in dit gezonde melkdrankje. En houd er rekening mee dat je niet direct daarna iets heets drinkt, zoals koffie of thee. De bacteriën worden daardoor namelijk gedood en dat zou zonde zijn. Kefir bewaar je het beste in de koelkast, waar je de temperatuur rond de 4 á 5 graden hebt ingesteld. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn