Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Ons prachtig rijksmonument kopen

Het was al jaren onze droom om een rijksmonument te hebben voor onszelf. Het is natuurlijk leuk om je eigen huis te hebben, maar het wordt toch een stuk bijzonderder als je een rijksmonument hebt. Wij schrikken absoluut niet terug van het onderhoud dat aan veel van deze monumenten moet gebeuren en we konden dan ook niet wachten op de dag dat eindelijk een rijksmonument kopen konden. Een aantal maanden geleden hebben we dit eindelijk serieus aangepakt. Tot dan was het een hoop fantaseren, maar hadden we nooit echt stappen ondernomen om onze droom ook echt werkelijkheid te laten worden. Hier kwam eindelijk verandering in toen we op de website van de Hofstaete Makelaardij terecht kwamen. Hier werken alleen maar makelaars die gespecialiseerd zijn in een rijksmonument kopen. En die kennis en ervaring op dit gebied konden wij zeker gebruiken.

  • Makelen
  • Taxeren
  • Restaureren

De werkzaamheden die bij een rijksmonument kopen komen kijken vallen grofweg in drie categorieën, zoals je ook wel kunt zien op de website van Hofstaete Makelaardij. Uiteraard kunnen zij je op alle drie de opties helpen. Ze hebben een geweldig aanbod voor een rijksmonument kopen, maar ook hebben ze de kennis en ervaring in huis voor het taxeren en restaureren van deze panden.

Ons rijksmonument kopen en vinden

Voordat je een huis kunt kopen, en al helemaal een rijksmonument kopen, moet je natuurlijk eerst het juiste pand vinden. We hadden eigenlijk verwacht dat dit een stuk sneller zou gaan. We hadden gedacht dat we bij het zien van de gebouwen we meteen verliefd zouden worden, maar dit viel nog heel erg tegen. Dit lag niet aan de service van de makelaar die ons hielp. Zij was absoluut fantastisch. Ze heeft ons door het woningaanbod van Hofstaete Makelaardij genomen. Wij vonden het in het begin heel erg lastig om te bepalen wat we nu eigenlijk precies wilden hebben. Maar dankzij deze rondleiding werd dit voor ons een stuk makkelijker. We kregen op die manier een veel beter beeld van wat we nu wilden. Aan de hand hiervan zijn we samen met onze makelaar op pad gegaan om het pand te vinden dat aan onze wensen en voorkeuren voldeed. Toen we dit eenmaal duidelijk voor ogen hadden werd het rijksmonument kopen ineens een stuk eenvoudiger en het proces ging toen ook ineens een stuk sneller. Dat vonden wij natuurlijk helemaal niet zo erg!

Ons rijksmonument intrekken

Een van de redenen waarom we graag een rijksmonument wilden was omdat we het geweldig vinden om in een oud pand te wonen. Een rijksmonument heeft natuurlijk iets heel bijzonders en die verantwoordelijkheid vonden wij toch ook wel wat. Sinds we gekozen hebben voor een rijksmonument kopen en de hulp die we daarbij kregen van de makelaar van Hofstaete Makelaardij werd die allemaal een stuk makkelijker gemaakt. We wonen nu sinds enkele maanden in ons nieuwe rijksmonument en we zijn er heel erg tevreden over. Onze makelaar kon ons gelukkig ook voldoende informatie geven over bijvoorbeeld het restaureren van het pand. Er zullen in de komende jaren namelijk nogal de nodige dingen aan moeten gebeuren en dit willen we natuurlijk op de juiste manier aanpakken. Gelukkig is er hier voldoende informatie over te vinden en daar zullen we zeker gebruik van willen maken. We kunnen echter niet wachten om hier een hele lange tijd te wonen en te zien wat we allemaal met het pand kunnen doen. Als jij ook graag een rijksmonument kopen wilt, dan kunnen we je zeker aanraden om dit via http://www.hofstaetemakelaardij.nl/ te regelen. Hier hebben ze de service die je nodig hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn