Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Ontstoppingsbedrijf Twente: riool verstoppen

Heeft u problemen met uw riool? Verstoppen van het riool komt in ieder huishouden wel eens voor, maar dat betekent nog niet dat het geen vervelend probleem is dat direct dient te worden opgelost. Daarvoor bent u bij Ontstoppingsbedrijf Twente helemaal op het juiste adres. Het repareren van uw riool kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij hebben vele jaren ervaring met het riool verstoppen, ontstoppen en natuurlijk met reparatie van rioleringen. Dat maakt ons de expert bij uitstek. Omdat wij een riool ontstoppen en verstoppen vaak hebben meegemaakt, weten wij alles van rioolreparaties. Het riool verstoppen kan gebeuren door het gebruik van te veel toiletpapier of het doorspoelen van maandverband of tampons door het toilet. Dat is dan ook iets wat wij afraden om te doen. Omdat wij met moderne apparatuur werken kunnen wij uw probleem duurzaam oplossen. Eenmaal ontstopt, weet u zeker dat het probleem ook verholpen is. U vindt ons onder andere door te zoek naar ‘riool verstoppen’ en dan te kiezen voor Ontstoppingsbedrijf Twente. Met onze moderne apparatuur kunnen wij precies zien hoe uw riool eruit zien. Op die manier kunnen wij vaak snel zien waar de schoen wringt of, met andere woorden, waar de verstopping zich precies bevindt. Ook defecten in het systeem kunnen met onze moderne, hoogwaardige en geavanceerde apparatuur snel worden ontdekt. Dat is wel zo handig. Wat kunnen we allemaal voor u betekenen? Heeft u te maken met de volgende problemen, neem dan contact op met Ontstoppingsbedrijf Twente:

  • verzakkingen
  • veroudering
  • riool verstoppen
  • scheuren
  • oude putten

 

Riool verstoppen voorkomen

Het riool verstoppen moet u te alle tijden voorkomen. Dat is evident. Hoe merkt u dat u het riool verstopt is geraakt? Het eerste wat u meestal merkt is dat de toilet niet meer doorspoelt. Het riool verstoppen betekent dat ook op andere plaatsen in de woning verstoppingen kunnen ontstaan. Soms manifesteert een symptoom van een verstopping zich op een heel andere plaats dan waar het probleem zit. Het lokaliseren van de verstopping is iets wat nauwkeurig moet gebeuren. Uw riool verstoppen is niet handig en het kan met ieder soort riolering gebeuren. Er zijn verschillende materialen waaruit uw riolering kan bestaan, te weten de gietijzeren riolering, de loden riolering, een riolering van asbest en een riolering van PVC. Op het moment dat u bij ons aanklopt omdat u heeft gezocht en gevonden op ‘riool verstoppen’ dan zullen wij als eerste een afspraak met u maken. Het vaststellen van het probleem doen wij op locatie. Zodra we weten waar het probleem zich bevindt, zullen we een plan van aanpak maken. Op basis van dit plan kunnen wij u een offerte aanbieden waarin u overzichtelijk heeft wat de kosten zullen zijn die verbonden zijn aan de reparatie. Een riool verstoppen is iets wat te alle tijden voorkomen moet worden, maar wat wij vaak zien is dat huizen met oude rioleringen toch op den duur wel eens te maken krijgen met verstoppingen, zelfs in situaties waarin mensen wel degelijk rekening houden met de problemen die er zouden kunnen spelen, kan het toch gebeuren dat er dingen vastlopen. Een van de grote boosdoeners bij een riool verstoppen is toch wel maandverband. Hoewel bij vele openbare toiletten staat aangegeven dat het deponeren van maandverband en tampons voor verstoppingen kan zorgen, houden toch veel vrouwen daar geen rekening mee. Dit bewustwordingsproces wordt doorgaans versneld wanneer het een keer echt misgaat, leert onze ervaring. Een riool verstoppen gaat soms ongemerkt. Houd daar rekening mee.

Verstoppingen door vloeistof

Wanneer wij uw riool komen ontstoppen, dan nemen wij altijd een aantal standaard materialen mee. Bij lichte verstoppingen kunnen wij het probleem soms al direct verhelpen. Echter, soms zit het probleem dieper in de leidingen en dan moeten wij aan de slag met grover geschud zoals een veer of een dril. Hoe ontstaan verstoppingen precies, en hoe gaat een riool verstoppen eigenlijk in zijn werk? Naast de eerder genoemde materialen die voor een verstopping kunnen zorgen zoals maandverband, is er vloeistof die voor verstoppingen kan zorgen. Wanneer vloeibaar vet door de gootsteen wordt gegooid, dan gaat dit op den duur stollen. Bij dit stollingsproces kan het zo zijn dat de vetten zich vastzetten op bijvoorbeeld kalkresten die zich door de jaren heen in de leidingen hebben ontwikkeld. Deze kalkresten in combinatie met gestold vet kunnen voor een zeer hardnekkige verstopping zorgen. Een oplossing voor dit probleem is soms ontstoppingsmiddel en het gebruik van water. Bij milde verstoppingen kan water met soda wel eens helpen, maar dat is allemaal afhankelijk van de zwaarte van de verstopping en dat kunnen wij voor u bepalen. Wanneer er geen beweging in te krijgen is, dan zult u met zwaarder geschud aan de slag moeten gaan en daarvoor bent u bij ons op het juiste adres. Voor spoedgevallen kunt u ons telefoonnummer bellen, maar wij helpen u op ieder moment graag verder met een operatie als dat nodig blijkt te zijn. Wanneer uw toilet niet meer doorspoelt en u belt met een van onze medewerkers, dan zullen wij altijd een aantal standaard vragen stellen. Uit de antwoorden die u geeft kunnen wij dan opmaken of u te maken heeft met een dieper liggend probleem of niet. In dat laatste geval komen wij aan huis en maken wij een offerte voor u op. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn