Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Op zoek naar de beste makelaar kosten?

Als u al eens een huis heeft gekocht heeft u vast ervaren dat de makelaar kosten sterk kunnen verschillen. Dit heeft te maken met het feit dat de makelaar kosten door de makelaar zelf mogen worden vastgesteld, zonder beperkingen. Sommige populaire makelaren kunnen dus hele hoge bedragen vragen voor het verkopen of kopen van een huis. Het is daarom belangrijk om goed te weten waar u voor betaald en hoe de makelaar kosten zijn vastgesteld. Ook is het vergelijken met andere makelaars erg belangrijk om een impressie te krijgen van welke tarieven realistisch zijn.

Hoe de makelaar kosten worden vastgesteld

De meeste makelaars delen de kosten die ze vragen voor het kopen of verkopen van een huis in twee onderdelen in. Aan de ene kant rekenen ze geld voor de opstartkosten en aan de andere kant voor de courtage kosten. De opstart kosten zijn de makelaar kosten die worden gemaakt bij het beginnen met de verkoop van een huis. Dit zijn dus voornamelijk de kosten die gemaakt worden voor het in de verkoop zetten van het huis. Hoeveel een makelaar hiervoor rekent verschilt heel erg per makelaar. Het uurloon van de makelaar kan bijvoorbeeld erg verschillen maar ook de materialen die ze gebruiken kunnen erg goedkoop of erg duur zijn. De courtage kosten zijn de makelaar kosten die worden gemaakt nadat het huis volledig in de verkoop is gezet. Er komen dan mensen op het huis af die geïnteresseerd zijn in het kopen van het huis. De meer klassieke makelaars zorgen ervoor dat deze bezichtigingen vlekkeloos verlopen en nemen zo al uw zorgen uit handen. Ook zorgen ze ervoor dat het huis er zo mooi mogelijk uit ziet. De makelaars hebben veel ervaring met wat wel en niet werk bij het verkopen van een huis, dus ze kunnen samen met u het huis zo inrichten dat hij zo aantrekkelijk mogelijk is. Al deze moeite doen de makelaars natuurlijk niet voor niets. Deze makelaars vragen in ruil voor de moeite die ze doen om het huis te verkopen een courtage bedrag. Vaak ligt dit rond de 1,5 procent. Ook al is dit een hoog bedrag kan het vaak zo zijn dat de prijs van de woning veel meer wordt opgekrikt door de expertise die de makelaars bijdragen. Ook is het zo dat de courtage kosten niet betaald hoeven te worden wanneer het huis niet verkocht wordt. De traditionele makelaars vragen dus makelaar kosten die zijn opgebouwd uit de opstart en courtage kosten. Er zijn tegenwoordig in de internet tijd ook internet makelaars die veel minder voor u doen maar dan ook veel goedkoper zijn. Ze zorgen er bijvoorbeeld enkel voor dat het huis op een internet site komt te staan en dat er dus kijkers langskomen. U moet dan echter zelf zorgen dat het huis er mooi uitziet en ook dient u dan zelf de onderhandelingen te doen. Als u niet stevig in uw schoenen staat kan dit een hoop geld kosten, maar wanneer u goed in onderhandelen bent kunt u natuurlijk veel besparen op de makelaar kosten. Dit soort makelaars vragen namelijk geen courtage kosten. Dit soort internet makelaar rekenen meestal een all-inclusive tarief, u weet dus meteen waar u aan toe bent.

Zet bij verkoopmakelaaroffertes uw woning te koop

Nu u een beetje begrijpt hoe de makelaar kosten worden samengesteld begrijpt u dat het belangrijk is om veel makelaars te vergelijken om bij de beste makelaar kosten uit te komen. Op deze website kunt u gemakkelijk zoeken naar de beste makelaar met de beste makelaar kosten. Dit kan door de volgende drie eenvoudige stappen te doorlopen:

  • Het beschrijven van uw wensen: als u bijvoorbeeld te voorkeur heeft voor een goedkope makelaar kunt u dit in het vergelijkingsformulier invullen. Maar het kan ook zijn dat u juist wel wat meer wil betalen voor een beter service of voor een meer ervaren makelaar. Al deze soorten makelaars zitten in ons systeem, u hoeft het maar in te vullen op het formulier en wij zoeken de beste voor u uit.
  • Doorsturen van de gegevens: op basis van de voorkeuren die u bij ons heeft aangegeven zoeken wij vier bijpassende makelaars uit. Deze vier makelaars vragen wij een offerte aan te maken met onder andere de makelaar kosten erop. Al deze makelaars zullen in uw regio zitten en aan al uw wensen kunnen voldoen.
  • Ontvangen van vier offertes: de derde stap is dat u vier geheel gratis offertes ontvangt. Deze offertes zult u binnen zeer korte tijd ontvangen en maken duidelijk wat de makelaar kosten zijn en ook wat de mogelijkheden zijn bij de desbetreffende makelaar. Ook kunt u door deze offerte een eerste gevoel krijgen bij wat voor makelaar het is. Op basis van deze offertes kunt u zelf beslissen of u met een van deze makelaars in zee wil of niet. Wanneer u dit graag wil kunt u contact met de makelaar opnemen en een afspraak maken.

Lijkt het u wat om op deze manier geholpen te worden in het vinden van de perfecte makelaar bij u in de buurt? Vul dan eens het formulier op de website in en ontvang de geheel vrijblijvende en gratis offertes van vier goede en erkende makelaars. Dit is de ideale manier op de makelaar kosten te beperken en uw woning voor een lage prijs te verkopen terwijl u wel samenwerkt met een fijne makelaar.

Meer van verkoopmakelaaroffertes.nl

Deel dit bericht hieronder

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn