Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Parasols

Buiten zitten is natuurlijk heerlijk, maar op sommige dagen kan dit gewoon eigenlijk niet zonder gebruik te maken van goede parasols. Uiteraard is het wel zo dat het aantal dagen waarop dit echt heel erg noodzakelijk is, relatief beperkt is. Vaak is het immers zo dat de zon in Nederland niet zo heel sterk schijnt of dat we te maken hebben met bewolking, waardoor we helemaal maar af en toe echt de zonnestralen op onze huid voelen. Maar voor de dagen dat het onbewolkt is en de zonkracht hoog is, is het echt heel erg verstandig om parasols te gebruiken. Dit in de eerste plaats natuurlijk om ervoor te zorgen dat we het niet te warm krijgen, ze bieden immers heerlijke schaduw waardoor je niet rechtstreeks in de zon zit. Dat is niet alleen prettig met het oog op de warmte, maar ook met het oog op verbranden. Hoewel we allemaal contact met zonlicht nodig hebben om genoeg vitamine D aan te maken, wat voor onze gezondheid nodig is, is teveel contact met zonlicht natuurlijk schadelijk. Dit zorgt ervoor dat we verbranden, wat niet alleen pijnlijk is, maar op lange termijn ook schadelijk kan zijn, doordat het tot huidkanker kan leiden. Daarom zijn parasols ook zo van belang.

Diverse soorten parasols

Nu is het zo dat er heel veel verschillende soorten parasols te krijgen zijn, wat handig is, want dan is er altijd wel een model te vinden dat past bij jouw wensen en bij jouw tuin. Zo bestaan er verschillen wat betreft:

  • de plaats van de stok en de voet
  • de mogelijkheid tot knikken of juist niet
  • de grootte en de vorm van de parasolkap
  • de kleur van de stof die gebruikt is

Heb jij slechts een klein balkon, dan zijn grote parasols natuurlijk niet heel nuttig, die steken dan immers alleen maar over het balkonhek heen. Heb jij echter een tuin en zit je daar regelmatig met meerdere mensen, dan is een groot exemplaar natuurlijk wel weer handig. Want hoe groter, hoe meer mensen er onder passen. Van oorsprong hadden eigenlijk alle parasols de stok en de voet in het midden zitten, dat is nog steeds een goede keus als je deze bijvoorbeeld wilt gebruiken in combinatie met tuintafels die in het midden een gat hebben om de parasolstok doorheen te steken. Maar in andere gevallen kan een zwevende parasol een betere keus zijn. Hierbij zit de voet aan de zijkant, waardoor het gemakkelijker is om stoelen onder het parasoldoek te plaatsen.

Hoppashops.nl biedt diverse opties

Vorm en kleur zijn natuurlijk zaken die heel erg van jouw persoonlijke smaak en voorkeur afhangen. Sommige mensen geven de voorkeur aan rond en vrolijk gekleurd, anderen kiezen liever voor een strakker model met een naturel kleurtint. Er valt dus genoeg te kiezen, maar wat zeker is, is dat als je op zoek bent naar goede parasols je eens moet kijken bij Hoppashops.nl. Bij hen vind je enkel exemplaren van de beste merken, waardoor je zeker kunt zijn van een goede bescherming als jij buiten gaat zitten. Ook kun je er daardoor op vertrouwen dat de parasols die je bij hen koopt een lange levensduur hebben en tegen een stootje kunnen. Doordat zij een ruim aanbod hebben, zowel wat betreft verschillende modellen, als verschillende formaten en kleuren, kun je bij hen altijd een variant vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet en goed bij jou past. Heb jij ook nog geen zonnescherm voor in jouw tuin, balkon of terras? Dan is het dus zeker aan te raden om eens te kijken naar de parasols van Hoppashops!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn