Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Radiatoren

De sfeer in een woning is een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt in je huis. Een thuis creëer je met de bewoners van het huis, bijvoorbeeld door leuke spulletjes en decoratie te plaatsen, maar ook door met elkaar voor een goede sfeer te zorgen. Dit houdt in dat je rekening houdt met elkaar en zo nu en dan iets gezelligs doet. Het moet echter ook gezellig zijn in een huis, want hoe gezelliger het er uitziet, hoe fijner je je er voelt. De inrichting heeft hier een grote invloed op, maar de sfeer wordt ook door andere dingen bepaald. De hoeveelheid licht en de temperatuur moeten bijvoorbeeld aangenaam zijn: als er teveel of te weinig warmte en licht is, voel je je minder fijn. Daarom is de manier waarop je woning wordt verwarmd erg belangrijk. De verwarming gebeurt over het algemeen door een aantal radiatoren, die door het huis verspreid zijn. Deze radiatoren worden warm door het water dat er doorheen stroomt, dat door een kachel of ketel wordt verwarmd. Te weinig radiatoren zorgen ervoor dat het te koud wordt, terwijl teveel radiatoren die verkeerd zijn afgesteld zorgen voor een te hoge temperatuur. De ketel of kachel kan meestal worden geregeld met een thermostaat, waarmee de warmte kan worden bepaald. Deze thermostaat gaat echter uit van de ruimte waar hij in hangt, zodat het voor kan komen dat het in andere ruimtes veel warmer of kouder is. Wanneer het te warm is, kan dit worden opgelost door radiatoren dicht te draaien of speciale knoppen te installeren, waar een thermostaat in zit. Deze knoppen zorgen ervoor dat de radiator alleen warm wordt, wanneer er warm water wordt aangevoerd door de kachel en het in de kamer een lagere temperatuur is dan die waar de knop op staat ingesteld. Daarom is het verstandig om dergelijke knoppen aan te schaffen, als het te warm wordt in bepaalde ruimtes. Deze knoppen lossen echter het probleem niet op wanneer het te koud is in een kamer. Een te lage temperatuur in bepaalde kamers kan worden opgelost door het dichtdraaien van radiatoren die in de ruimte zijn waar de thermostaat hangt. Vaak resulteert dit echter in hogere stookkosten, omdat de ketel vaker moet aanslaan om die ene ruimte te verwarmen. Daarom is het aanschaffen van een nieuwe radiator vaak verstandig.

Radiatoren in verschillende soorten en maten

Als je nieuwe radiatoren wilt aanschaffen, zijn er verschillende dingen die je moet doen. Allereerst is het verstandig om te kijken wat de staat is van de radiatoren, die op dit moment in de ruimte hangen. Oude radiatoren zijn vaak versleten en werken daarom niet meer goed. Het kan daarom zijn dat het vervangen van de oude radiator de oplossing kan zijn. Is dit niet het geval, dan is het aanschaffen en installeren van een extra radiator een optie. Er zijn verschillende soorten en maten radiatoren en daarom moet je eerst kijken wat er goed past in de ruimte. Wanneer je een radiator hebt op een plek die eigenlijk niet handig is, kan je er voor kiezen om het nieuwe exemplaar op een andere plek te plaatsen. Hier moeten echter wel nieuwe leidingen voor worden aangelegd. Als je een goede plek hebt uitgekozen, kun je een soort radiator gaan uitkiezen. Er zijn exemplaren die speciaal zijn ontworpen om tegen de muur op de grond te plaatsen, maar er zijn ook radiatoren die speciaal bedoeld zijn om aan de muur te hangen op enige afstand van de grond. Er zijn platte modellen, maar ook dikke exemplaren. Daarom kun je het beste eerst kijken wat er in de ruimte past en wat er mooi staat, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet. Voor de badkamer zijn er speciale radiatoren, die zijn ontworpen in de vorm van een handdoekenrek. Hier kun je handdoeken op hangen om ze te laten drogen en deze radiator is bovendien extra plat, waardoor hij goed in de badkamer past en je er geen last van hebt.

Online een nieuwe radiator kopen

Als je een nieuwe radiator wilt kopen, kun je dit het beste op het internet doen. Verschillende bouwmarkten en woonwinkels bieden wel radiatoren aan, maar het assortiment is vaak niet groot en de keuze dus beperkt. Daarom kun je het beste online op zoek gaan. Het voordeel van het internet is namelijk dat je veel keuze hebt en verschillende aanbieders naast elkaar kunt zetten, zodat je een goede afweging kunt maken. Je kunt verschillende radiatoren vergelijken en de keuze maken die het beste past bij je wensen en je budget. Op www.altijddegoedkoopste.nl vind je bijvoorbeeld een ruim assortiment aan radiatoren. Naast een goed overzicht van het assortiment, vind je op de site ook een handige manier om de benodigde capaciteit van je radiator te bepalen. Niet elke radiator heeft dezelfde capaciteit, wat inhoudt dat de een meer warmte geeft dan de ander. Door op de website gebruik te maken van de capaciteitsberekening kun je een radiator kiezen die aan jouw eisen voldoet. Door het invullen van de afmetingen en de inhoud van de ruimte en de omstandigheden van de woning berekent het programma welke capaciteit je nodig hebt. Ook moet je invullen welke temperatuur je graag wenst in de ruimte en hier wordt een advies bij gegeven voor de verschillende kamers in een huis. Op www.altijddegoedkoopste.nl vind je meer informatie over de radiatoren en de manier waarop je een bestelling kunt plaatsen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn