Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Rekwisieten huren

Ik speel al sinds 2007 in een theatergroep. We staan ieder jaar op de planken met een (korte), zelfgeschreven voorstelling. We zijn met een man of tien, dus veel geld is er niet. We zoeken daarom ieder jaar naar sponsors en proberen zo goedkoop mogelijk in te kopen. Iedere winter is het weer een groot karwei om het decor te regelen. Niet alleen de materialen voor de bouw van de set, maar ook de rekwisieten om het aan te kleden. Dat kost vaak veel geld en na de show zit je met een berg spullen die je nooit meer gebruikt. Vorig jaar kwam ik daarom met het idee om rekwisieten te huren, in plaats van ze te kopen. Dat hebben we dit jaar voor het eerst getest en ik moet zeggen: ik ben dik tevreden! Graag wil ik jullie meenemen in ons proces: waarom hebben we de spullen vandaan gehaald en hoe ging dat in zijn werk?

  • Het vinden van een geschikte aanbieder
  • De juiste spullen uitzoeken
  • Specifieke voorwerpen

Alles draait om het vinden van de juiste aanbieder. Rekwisieten huren is geen kwestie van zomaar iets van de plank trekken: je hebt de juiste spullen nodig. Onze theatergroep is gevestigd in Utrecht en we zochten dus naar iets bij ons in de buurt. We hebben eerst een aantal lokale winkeltjes bezocht, maar dat was toch niet helemaal wat we zochten. Na een zoektocht op het internet vonden we Decodel. Op hun website, http://decodel-utrecht.nl/, kun je rekwisieten huren en kopen. Ze hebben een uitgebreid assortiment, van lampen en interieurartikelen tot meubelen en rariteiten. Voor een show als de onze was dit perfect! Wil jij ook rekwisieten huren in de omgeving van Utrecht? Klik dan snel op de link en neem contact op via het contactformulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een reactie terug.

Rekwisieten huren: de juiste spullen uitzoeken

Wanneer je besluit een aantal rekwisieten te huren, moet je rekening houden met een tweetal zaken: aanbod en kwaliteit. In de eerste plaats zoek je naar een aanbieder waar je alle voorwerpen kunt vinden die je nodig hebt voor de show. Het is ontzettend vervelend als je de rekwisieten niet allemaal op dezelfde plek kunt afnemen. Gelukkig voor ons had Decodel een groot aanbod en konden we al onze rekwisieten daar huren. Toen we de eerste producten in handen hadden, waren we ook zeer te spreken over de kwaliteit. Kwaliteit is erg belangrijk, omdat je natuurlijk een aantal avonden op rij op het toneel staat met dezelfde rekwisieten. Ze moeten wel heel blijven in die periode. Kwaliteit en aanbod waren dus dik in orde. Verder zijn we uitstekend geholpen bij het vinden van een aantal specifieke voorwerpen die belangrijk waren in onze show. Deze stonden niet op de site, dus we hebben even gebeld om een helder beeld te krijgen van het totale aanbod. Uiteindelijk bleken ook deze specifieke voorwerpen gewoon beschikbaar. Kortom: wil je rekwisieten huren in Utrecht? Neem dan snel contact op met bovenstaand bedrijf!

Portfolio bekijken

Wil je vooraf eerst even bekijken wat de website aanbiedt? Klik dan op het kopje portfolio. Ook wij hebben dat eerst even gedaan. Je krijgt dan een overzicht van een aantal veelgebruikte rekwisieten en daardoor heb je meteen een indruk van de kwaliteit en de stijl. Dat helpt bij het maken van een afweging. Dit advies geldt overigens niet alleen voor deze aanbieder. Wil jij rekwisieten huren? Kijk dan altijd eerst goed naar het totale aanbod! Heb je vragen over specifieke artikelen, of wil je graag vooraf een prijsopgaaf? Neem dan snel contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag verder. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn