Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Snel je huis verkopen via de juiste makelaar

Je huis verkopen is altijd een lastige aangelegenheid. Dit is omdat de verkoop van je huis en of je je huis snel verkopen kan, afhankelijk is van vele factoren. Ten eerste heb je te maken met een bepaalde soort woning. Zo heb je bijvoorbeeld een starterswoning of een middenstandswoning. De verkoop van dit soort huizen is afhankelijk van de tijd. Als er veel nieuwe starters op de woningmarkt aan het zoeken zijn heb je met een starterswoning natuurlijk meer kans om je huis te verkopen dan wanneer je een middenstandswoning wilt verkopen. Aan de andere kant kan de verkoop van een starterswoning in het huidige economische klimaat nogal wat problemen opleveren. Dit is omdat starters net tussen twee soorten van woningen in vallen. Aan de ene kant verdienen ze net teveel voor bijvoorbeeld een sociale huurwoning. Het huren van een duurdere woning is natuurlijk ook niet aantrekkelijk. Maar voor het kopen van een starterswoning hebben ze vervolgens net weer te weinig krediet. Dus er kunnen wel veel starters op zoek zijn naar een woning, maar dat wil nog niet zeggen dat je je huis ook daadwerkelijk gemakkelijk kunt verkopen. Zo heb je al te maken met drie verschillende variabelen die maken dat je je huis verkopen kunt of niet.

  1. Soort woning
  2. Het economische klimaat
  3. Koopkracht koper

Daarnaast komt er nog wel wat meer kijken als je je huis verkopen wil, want wie gaat het voor je regelen? Met andere woorden, kun je een geschikte makelaar vinden? Daarnaast heb je ook nog te maken met de periode in het jaar zelf. Is het zomer of winter? Zelfs zulke triviaal lijkende zaken kunnen van immense invloed zijn. Een ‘te koop’ bordje in een bloeiende tuin heeft een heel ander effect dan een zelfde bordje in een bevroren tuin. Tevens is een bezichtiging in een zon overgoten woonkamer heel wat anders dan een bezichtiging in dezelfde woonkamer wanneer het donker, grijs en grauw is. Een zonnetje kan wonderen doen voor de verkoop. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met het huis zelf. Wat is de ligging? Wil je een huis verkopen dat in een goede of slechte buurt is gelokaliseerd? Is het huis dat je verkopen gaat dicht in de buurt van scholen, winkelcentra en het stadscentrum? Zo kun je de eerste drie algemene voorwaarden nog aanvullen met vele kleinere zaken waar mensen op letten wanneer ze een huis gaan kopen en waar je dus zelf ook moet op letten wanneer je je huis verkopen gaat. Daarom is het goed om een goede makelaar in dienst te nemen.

Hoe vind ik de juiste verkoop makelaar om mijn huis te verkopen?

De vraag is dan ook hoe je de juiste verkoop makelaar vindt. Elke makelaar is anders. De ene makelaar is voordelig, maar verkoopt je huis misschien minder snel, de andere makelaar verkoopt je huis misschien wel snel, maar niet direct voor een goede prijs. Weer een andere makelaar is duur, maar weet je huis wel weer voor meer te verkopen. Natuurlijk weet je van te voren nooit of de makelaar daadwerkelijk je huis kan verkopen. Dus het blijft een gok. Een goede manier om in ieder geval te kijken wat er zoal te krijgen is op het gebied van makelaars bij jou in de buurt, is om ze simpelweg met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen via een website als huis-verkopen-offertes.nl. De naam van de site zegt het al, via deze website kun je verschillende offertes van verschillende verkoop makelaars met elkaar vergelijken. Een huis verkopen is op deze manier dus opeens een stuk makkelijker, want het vinden van een makelaar wordt je immers heel gemakkelijk gemaakt. Via de website kun je je postcode invullen, zodat de makelaars bij jou in de buurt worden gecontacteerd. Je kunt direct ook de gegevens van je woning invullen. Dus je kunt direct melden wat voor woning je hebt, bijvoorbeeld een appartement. Daarnaast kun je ook invullen hoe groot je woning is, hoeveel slaapkamers de woning heeft en hoeveel het soort appartement in de regel moet kosten. Op basis van al deze gegevens kun je vervolgens op korte termijn 4 offertes te zien krijgen van verschillende verkoop makelaars. Je kunt er dus voor kiezen om je huis te verkopen met behulp van één van deze vier makelaars. Het is vrijblijvend, dus als je het niet eens bent met de offertes dan hoef je je huis niet te verkopen via de makelaars die je worden aangeraden.

Een perfecte oriëntatie om je huis te verkopen

Als je je huis verkopen wilt, dan is een website als de hierboven beschreven website perfect als een eerste oriëntatie. Het is gratis en vrijblijvend en je krijgt direct een inzicht in de verschillende soorten offertes die de makelaars voor je in elkaar zetten. Zo weet je dus ongeveer met wat voor soort makelaar je te maken hebt, wat de prijzen zijn en wat je zoal kunt verwachten. Je zit nergens aan vast, dus je kunt ook prima een andere makelaar uitzoeken nadat de 4 makelaars hun plan hebben gepresenteerd. Mocht er wel een geschikte makelaar tussen zitten, dan kun je een afspraak maken om nader kennis te maken en meer informatie te verkrijgen over de methodes van de makelaar om je huis te verkopen. Tevens krijg je een indruk van de makelaar zelf. Ook dit is natuurlijk van belang. Een huis verkopen met een charismatische makelaar gaat een stuk sneller dan met een minder charismatische makelaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn