Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Uitvalscherm Woerden

Als de winter aan zijn einde komt, wordt het weer warmer buiten. De dieren beginnen te nestelen, de bloemen gaan bloeien en je hoort en ziet steeds meer vogels, insecten en ook mensen buiten. De zon zorgt ervoor dat zowel mensen als dieren zich beter voelen, omdat het lichaam op een positieve manier op het zonlicht reageert. Je voelt je gelukkiger en buiten zijn is bovendien gezond. De zon zorgt voor het aanmaken van vitamine D in je lichaam en dit is goed voor je. Niet iedereen houdt echter evenveel van de zon. Wanneer het echt zomer wordt en de temperaturen beginnen te stijgen, is het voor sommigen niet meer aangenaam om buiten te zijn. Er zijn mensen die hoofdpijn krijgen van het felle zonlicht en vooral ouderen en kleine kinderen kunnen niet goed tegen de warmte. Daarnaast is teveel zonlicht ook niet goed voor je: je kunt verbranden op de plekken waar je lichaam aan teveel zonlicht is blootgesteld. Daarom zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je niet altijd in het felle licht hoeft te zitten als het mooi weer is. Met een uitvalscherm Woerden zorg je er bijvoorbeeld voor dat de zon niet direct je woning in kan schijnen. Een uitvalscherm Woerden is een speciale soort zonwering, die ervoor zorgt dat het binnen lekker fris blijft. Wanneer het namelijk warm is en de zon fel schijnt, kan het heerlijk zijn om een plek te hebben waar je wat verkoeling kunt vinden. Of je nu graag buiten bent als het lekker weer is of er niet zo goed tegen kunt, met een uitvalscherm Woerden zorg je ervoor dat het in ieder geval in de woning lekker fris blijft, zodat je een koele plek kunt opzoeken als je daar behoefte aan hebt.

Een uitvalscherm Woerden als zonwering

Als je niet goed tegen de hitte kunt, is er niets vervelender dan de felle zon op je ramen. Door het glas wordt de straling van de zon doorgelaten, waardoor de ruimte opwarmt en het steeds warmer wordt binnen. Het raam open zetten helpt niet wanneer de temperaturen buiten hoog zijn, dus moet je een manier vinden om je raam te bedekken. Een uitvalscherm Woerden is een speciale soort zonwering, die ervoor zorgt dat de zonnestralen worden afgekaatst en niet binnen kunnen komen. Zonwering is er in veel verschillende soorten en maten, maar een uitvalscherm Woerden is in de meeste gevallen de beste keuze. Een uitvalscherm Woerden heeft namelijk speciale armen, waarmee het doek dat aan de bovenzijde van het kozijn is bevestigd naar beneden gespannen kan worden. Als het scherm wordt geopend, ontstaat er een afdakje boven je raam. Dit heeft verschillende voordelen. Allereerst maakt het uitvalscherm Woerden een hoek van 90 graden voor je raam, waardoor de ruimte tussen het scherm en het raam wat opwarmt, maar het binnen lekker koel blijft. Dit heeft eigenlijk dezelfde uitwerking als bij een woning met een puntdak: vlak onder het dak, in de punt, is het warm, maar in de rest van de woning blijft het fris omdat deze ruimte de warmte als het ware opvangt. Met een uitvalscherm Woerden gebeurt ongeveer hetzelfde. Andere soorten zonwering worden vaak recht op het raam of zelfs achter het raam bevestigd, waardoor dit effect niet optreedt en de warmte minder goed wordt tegengehouden. Je kunt bijvoorbeeld zonwering aan de binnenkant van de ramen plaatsen, zoals lamellen, vitrage of gordijnen. De straling dringt dan echter wel door het glas heen, voor het wordt tegengehouden door de zonwering aan de binnenkant. Hierdoor blijft de warmte wel enigszins achter de zonwering hangen, maar toch warmt de lucht in de kamer zich geleidelijk op. Deze soort zonwering is daarom minder effectief. Ook zijn er speciale rolluiken, die in zekere zin hetzelfde werken als het uitvalscherm Woerden. Het enige verschil is dat er geen armen aan de zijkanten van het scherm zitten, zodat het doek direct op het raam terecht komt. Hierdoor wordt de warmte minder goed tegengehouden, en er treden bovendien nog meer nadelen op. Zo kun je als je een rolluik dicht gedaan hebt, niet meer door het raam kijken. Bij een uitvalscherm Woerden is dit nog wel het geval. Ook kun je aan de buitenkant van de woning onder het uitvalscherm Woerden gaan zitten, als je buiten een plekje in de schaduw wilt. Vooral op balkons van flatgebouwen is dit ideaal, omdat hier vaak weinig mogelijkheden zijn om schaduw te creëren wegens de beperkte ruimte.

Zonwering van SunGo

SunGo is een bedrijf dat verschillende soorten zonwering aanbiedt, waaronder het uitvalscherm Woerden. Op www.sungo-zonwering.nl vind je uitgebreide informatie over de zonwering die SunGo aanbiedt. Het uitvalscherm Woerden bestaat uit een cassette, die boven het kozijn wordt bevestigd. Hierin zit het doek, dat kan worden afgerold en weer ingerold. De armen van het scherm worden aan weerszijden van het raam geplaatst en zorgen ervoor dat het doek in een helling boven het raam komt wanneer het wordt uitgedraaid. Er zijn verschillende soorten armen leverbaar, en ook kun je kiezen uit schermen met verschillende patronen en kleuren. Daarnaast kun je kiezen voor een variant die je met de hand moet uitdraaien middels een slingertang, of een model dat een automatische besturing heeft. Deze uitvoering heeft een afstandsbediening, waarmee het scherm omhoog en naar beneden gedaan kan worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de opties voor het uitvalscherm Woerden? Neem dan een kijkje op www.sungo-zonwering.nl voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn