Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Verrijk de uitstraling van je woning met mooie PVC vloeren

De inrichting van elke woning vereist een zekere visie. Je moet van te voren eigenlijk kunnen zien hoe alles samenvalt. Een woning is altijd een holistisch geheel. Dat betekent dat elk onderdeel invloed heeft op alle andere onderdelen en dat elk onderdeel goed of slecht tot zijn recht komt in de context van alle andere onderdelen. Dit wil niets anders zeggen dan dat je eigenlijk niet één voor één bepaalde kamers kunt inrichten of bepaalde meubelen kunt kopen. Stel je voor dat je een hele mooie bank koopt en vervolgens ontdekt dat de stoelen die je op het oog had er helemaal niet bijpassen. Dan moet je dus op zoek gaan naar andere stoelen en uiteindelijk ben je misschien helemaal niet blij met de totale inrichting. Je hebt weliswaar een mooi bankstel, maar je bent dan toch meer gericht op wat je allemaal niet hebt. De mens is immers vaak gericht op dat ene dingetje wat er niet klopt. Daarom is het zo belangrijk om direct vanaf het begint het totale plaatje in je achterhoofd te houden. Je kiest bijvoorbeeld voor een bepaalde stijl als overheersend paradigma. Daar kun je dan passende meubelen bij zoeken. Als je kiest voor sober en modern, dan moet je daar dus ook sobere en/of moderne artikelen bij uitzoeken. Dat betekent dat je niet een schitterende klassieke bank moet gaan kopen. Een dergelijke stijl helpt vaak heel goed bij het sturen van je zoektocht. De vloer is een heel belangrijk onderdeel van de woning. De vloer zorgt er namelijk voor dat de meubelen en andere accessoires als het ware opspringen. Als je allemaal bruine meubelen hebt en je kiest voor een bruine vloer, omdat je bijvoorbeeld een groot fan bent van deze kleur, dan verdwijnen de meubelen naar de achtergrond vanwege teveel uniformiteit. Alles smelt als het ware samen en niets springt naar voren. Denk bijvoorbeeld aan een rode stoel voor een rode muur. Je ziet de stoel dan niet, maar als de stoel knalblauw was geweest, dan was het een heel ander verhaal. Contrasten zorgen juist voor een bepaalde dynamiek in de woning. Dus je kunt er ook voor kiezen om een te kiezen voor één van de vele mooie PVC vloeren. Je hebt dan de keuze uit verschillende kleuren en het is dan belangrijk dat je kiest voor een tint die een stuk donkerder of lichter is dan de kleur van je meubelen. Gelukkig heb je wat betreft PVC vloeren enorm veel keuze. Dus als je al een mooie set met meubelen op het oog hebt, dan is het in de regel geen enkel probleem om daar enkele mooie PVC vloeren bij te vinden. Mocht je dus op zoek zijn naar passende PVC vloeren, dan kun je terecht op de site van lab21.nl.

Een moderne look dankzij PVC vloeren

Het mooie aan PVC vloeren is dat deze zeer robuust zijn. Je zult niet snel te maken krijgen met beschadigingen. PVC vloeren lijken op hout, maar PVC is natuurlijk geen echt hout. Dat betekent dat je PVC vloeren ook prima kunt gebruiken in de badkamer of in de keuken. Water heeft geen impact op de uitstraling van de PVC vloeren. Als je waterdruppels op hout laat vallen en het hout niet direct droogmaakt, dan krijg je vlekken. PVC vloeren zijn wat dat betreft een stuk praktischer.

De verschillende looks van PVC

Je kunt zoals gezegd een soort van houtlook simuleren met PVC vloeren. Maar je kunt bij LAB21 ook kiezen voor andere looks zoals:

  • Betonlook
  • Tegels
  • Visgraat
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn