Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Wat een idee: coniferen bestellen!

Top-winkels - Coniferen bestellenEen tijdje geleden hebben wij met ons webdesign bedrijf de bedrijfstuin eens flink onder handen genomen. Ons bedrijf bevindt zich namelijk op een bedrijventerrein aan de rand van de stad, en we hebben een ruime tuin waar we vaak lunchen als het mooi weer. Het is een mooie plek, en soms gaan we zelfs met klanten in de tuin koffie drinken. Alhoewel… ‘tuin’ is wellicht iets teveel gezegd. Tot voor kort bestond onze tuin namelijk voornamelijk uit een grasveld. Een van onze collega’s kwam toen echter met de opmerking dat coniferen bestellen wellicht een goede optie zou kunnen zijn. Een aantal van onze collega’s hebben zich er toen in verdiept en coniferen bestellen bleek inderdaad een goed idee. We konden zoveel meer halen uit het grasveld bij ons kantoor, en coniferen bestellen leek ons daarvoor een goede eerste stap. We wilden daarmee het volgende bereiken:

  • Beschutting tegen de wind, zodat we vaker buiten konden lunchen en vaker klanten buiten konden ontvangen voor een kop koffie.
  • Een knusser gevoel in de tuin, meer beschutting.
  • Minder inkijk naar en van de buren. Het zijn goede buren, maar ook als bedrijf wil je natuurlijk een beetje privacy.

Helaas werkt er niemand in ons bedrijf die echt groene vingers heeft. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat ons kon helpen om niet alleen maar de coniferen te leveren, maar ook om ons te informeren voordat we over zouden gaan tot coniferen bestellen. Na wat onderzoek op het internet zijn we toen uitgekomen bij de webwinkel van top-winkels.nl. Hier kun je niet alleen coniferen bestellen voor topprijzen, er wordt ook nog eens veel informatie gegeven over waar je op moet letten bij het coniferen bestellen. Onze collega’s die verantwoordelijk waren voor deze toevoeging aan onze tuin hebben toen niet alleen informatie van de site op kunnen vragen, maar hebben ook telefonisch contact gehad met de mensen van top-winkels.nl. Zij hebben ons toen erg kunnen helpen bij het uitkiezen van het type conifeer dat voor ons in de tuin het handigst zou zijn. In dat gesprek is onder andere aan bod gekomen wat voor wensen wij hadden aangaande de coniferen, en aan de andere kant van de lijn werd goed met ons meegedacht over welke types het beste zouden zijn voor de specifieke wensen die wij als bedrijf hadden. Ook hebben de mensen van top-winkels.nl ons kunnen helpen met hoeveel we moesten bestellen. Coniferen groeien natuurlijk, en dat maakte het voor ons als leken vrij lastig te bepalen hoeveel we nodig hadden. Daarbij zijn sommige soorten groter dan andere.

Het hoe en wat rondom coniferen bestellen

Al snel was het in kannen en kruiken: binnenkort zou de hovenier langs komen om te kijken naar de grond in onze tuin en of deze geschikt zou zijn voor coniferen. Deze houden namelijk van een licht zurige grond met voldoende voedingsstoffen. De grond in onze tuin bleek inderdaad een beetje arm, dus zouden we ook wat tuinturf aan moeten leggen rondom de wortels, en zo nu en dan wat mest toevoegen zodat de coniferen een gezond leven tegemoet zouden gaan. Dan konden we nu eindelijk overgaan tot het coniferen bestellen! Dit ging erg gemakkelijk via de website. Vervolgens hadden we de optie om de planten af te halen bij de kweker in Gelderland, of om de planten met kluit te laten bezorgen. Ook was het nog mogelijk om de hovenier de planten in de tuin te laten zetten. Omdat geen van onze collega’s hier graag een dag aan wilde besteden, was de keuze al snel gemaakt. De hovenier heeft ons tenslotte nog op het hart gedrukt om de coniferen vooral net nadat ze geplant waren genoeg water te geven. Twee à drie keer per week zou ervoor zorgen dat de planten een goede start kregen. Het houdt dus niet op met coniferen bestellen alleen, maar je moet ze ook onderhouden. We hebben er daarom rekening mee gehouden dat de planten ongeveer twee keer per jaar gesnoeid moeten worden. We zijn van plan om hier een hovenier voor in te huren.

De smaak te pakken

Intussen staat de haag er al weer een aantal weken, en we zijn er als bedrijf erg blij mee. De coniferen bieden inderdaad beschutting tegen de wind, en aangezien de zomer er weer aan komt, zijn we ook blij dat ze ook wat schaduwen werpen in de tuin. De tuin is nu meer dan alleen een grasveld alleen, en dat alleen maar door coniferen bestellen. We genieten van de lunches buiten en zelfs de eerste vrijdagmiddag borrel is een feit. De buren hadden er weinig last van, vanwege de coniferenhaag, dus ook dat kwam goed uit. We zijn degene die kwam met het idee van coniferen bestellen nog steeds erg dankbaar, want het heeft de sfeer op ons werk erg verhoogd. Het is gewoon gezelliger met die planten in de tuin! Ook is het coniferen bestellen bij top-winkels.nl ons erg goed bevallen, en zodoende denken we erover om de tuin uit te breiden met rhododendrons en taxussen. Met deze planten heeft de kweker immers jarenlange ervaring, en het zijn geschikte planten die weinig onderhoud vragen. Bovendien doet deze site zijn naam eer aan, want het is zeker een topwinkel. Ze leveren kwaliteit en persoonlijke service. Wij raden daarom aan: begin vandaag nog met coniferen bestellen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn