Passiefhuis

Innovatief samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven uit de bouwwereld

Windschermen

Als het weer mooier weer begint te worden, begeeft het grootste deel van de mensen zich weer lekker naar buiten. Steeds vaker als het lente en vervolgens zomer wordt, kun je buiten zitten en genieten van het heerlijke weer. Als het voorjaar is aangebroken betekent dit dat je vaker even in de tuin kunt zitten en in de zomer kun je zelfs hele dagen doorbrengen op je terras en in de tuin. Vaak maken mensen die een tuin hebben op het terras een behaaglijk hoekje, waar het zowel als de zon schijnt als wanneer dit niet het geval is fijn is om te zitten. Als het erg warm is, kan een schaduwplekje fijn zijn, terwijl je bij wat lagere temperaturen graag zoveel mogelijk in de zon wilt zitten. Als het echter wat minder fijn weer is en het bijvoorbeeld hard waait, is het fijn als je toch nog lekker buiten kunt zitten. De wind kan ervoor zorgen dat het snel frisser wordt en dat je spullen van de tafel waaien. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om windschermen rond het terras te plaatsen. Windschermen houden de wind tegen die het terras op waait en zorgen ervoor dat je, ook wanneer het wat kouder wordt en er een windje staat, nog lekker buiten kunt zitten. Windschermen zijn er in principe speciaal om de wind tegen te houden, maar ze zijn ook erg handig als het bijvoorbeeld een beetje regent. De windschermen houden ook de waterdruppels tegen en zorgen ervoor dat je ontspannen momentje op het terras niet wordt verpest door het veranderende weer. Met windschermen maak je van je terras een fijn hoekje, dat je zelf kunt inrichten zoals je maar wilt, en waar je geen last hebt van een koude of harde wind.

Verschillende soorten windschermen

De voornaamste functie van windschermen is natuurlijk het tegenhouden van wind. Vooral op de Waddeneilanden kan het flink waaien, waardoor er op deze plekken vaak wordt gekozen voor windschermen rond het terras. Daarnaast is het aan het strand ook zeer handig om windschermen te plaatsen. Een terras dat zich naast een flink stuk zand bevindt, zal hinder ondervinden van het opwaaiende zand wanneer er een windje opsteekt. Daarom kun je het beste als je denkt dat de ondergrond niet zo vast ligt, windschermen rond het terras plaatsen. Daarnaast hebben windschermen nog een andere functie. Ze schermen namelijk je terras af van de buitenwereld, terwijl je zelf nog wel van het uitzicht kunt genieten. Windschermen worden namelijk in principe gemaakt van doorzichtig materiaal zoals glas, zodat je er nog goed doorheen kunt kijken. Buitenstaanders die je liever niet op je terras wilt, worden echter wel buitengesloten zodat je op een afgeschermd stukje zit. Dit kan erg handig zijn wanneer je terras vlak naast een wandelroute ligt. Kinderen lopen door windschermen ook niet zomaar meer weg, omdat ze eerst om het scherm heen moeten lopen en je voor die tijd wel doorhebt dat ze er vandoor gaan. Windschermen zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Het meest bekende windscherm is eigenlijk het stoffen windscherm, waarmee de Nederlander op het buitenlandse strand zijn gebied afschermt en wat privacy probeert te krijgen. Dit is echter een clichébeeld dat al lang niet meer opgaat en tegenwoordig zijn er heel wat andere winschermen dan de stoffen exemplaren waarmee de campingplaats kon worden afgeschermd. De windschermen die je rond je terras kunt plaatsen bestaan doorgaans uit een frame, waar tussen glasplaten zitten. Deze schermen kunnen zowel vast als mobiel zijn en zijn te verkrijgen in verschillende varianten. Het is afhankelijk van het terras, de grootte, de ligging en je persoonlijke smaak welk windscherm het meest geschikt is in jouw situatie.

Een windscherm bestellen

Als je op zoek bent naar een goede manier om je terras af te schermen, bijvoorbeeld tegen wind, regen, vreemde mensen of opwaaiend zand, kun je het beste eens op het internet kijken. Dergelijke producten worden namelijk steeds vaker op het internet verkocht, omdat mensen het over het algemeen niet heel belangrijk vinden om het product eerst in het echt te zien. Op verschillende websites worden namelijk windschermen aangeboden, waarbij een uitgebreide selectie aan foto’s wordt gepresenteerd. Aan de hand van deze foto’s kun je over het algemeen een goed beeld krijgen van het product dat wordt aangeboden en daarom is het maken van een dergelijke aankoop via het internet best de moeite waard. De bestelling gaat namelijk zeer gemakkelijk, je kunt veilig online betalen en bovendien bespaar je vaak een hoop geld. Een bedrijf dat online producten verkoopt hoeft namelijk geen winkel met duur pand en personeel te hebben, omdat de producten rechtstreeks naar de klant gestuurd worden. Op www.premonta.nl vind je bijvoorbeeld een ruim aanbod aan windschermen, die je online kunt bekijken. Er worden verschillende soorten aangeboden en van elke soort vind je duidelijke foto’s op de website. Je kunt dus precies zien wat je koopt, zonder dat je het product zelf echt hoeft te zien. Daarnaast worden de verschillende opties uitgebreid besproken en wordt bijvoorbeeld het verschil tussen een vast en een mobiel windscherm uitgelegd. Je kunt bijvoorbeeld voor vaste windschermen kiezen wanneer je wilt dat je terras volledig wordt omringd door schermen, maar een mobiel windscherm is handig wanneer je alleen de wind tegen wilt houden. Je kunt een mobiel scherm op een andere plaats neer zetten, afhankelijk van de richting waar de wind op dat moment vandaan komt. Kijk op de website voor meer informatie.

Meer van Premonta.nl

Deel dit bericht op socialmedia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn